Сърбинът Новак Джокович ще се върне на първото място в

...
Сърбинът Новак Джокович ще се върне на първото място в
Коментари Харесай

Монфис срази Медведев в Индиън Уелс и го свали от върха в ранглистата

Сърбинът Новак Джокович ще се върне на първото място в международната класация от понеделник, откакто актуалният номер 1 Даниил Медведев позволи загуба още в третия кръг на шампионата от сериите Мастърс в Индиън Уелс. В първия си шампионат като лидер в ранглистата руснакът съумя да запише единствено една победа, преди да бъде спрян от французина Гаел Монфис след 6-4, 3-6, 1-6.

По този метод престоят на Медведев на първото място ще бъде единствено три седмици, като той ще бъде преместен от Джокович, макар че сърбинът не играе в Калифорния, защото няма право да влезе в Съединени американски щати поради отхвърли да си сложи ваксина против Covid-19. От своя страна 35-годишният Монфис записа втора победа над настоящ номер 1 в света в кариерата си след триумфа над Рафаел Надал в Доха през 2009 година.

" Играх страховит тенис. Знаех, че съм в топ форма и е мъчно да бъда надвит. Винаги е особено да победиш лидера в ранглистата. Движех се ужасно по корта, удрях топката доста добре. Пълен съм с убеденост и ще се опитам да подкрепям този дух ", показа Монфис след триумфа. На осминафиналите той ще се изправи против младия испанец Карлос Алкарас, който разруши своя съотечественик Роберто Баутиста Агут с 6-2, 6-0. " Това ще е тежък мач. Той е в изключителна форма, тъй че би трябвало да играя моята игра и да бъде издръжлив ", разяснява Монфис.

" Когато играя най-хубавия си тенис, е мъчно да бъда надвит. Но това е най-трудната задача, да играя подобен тенис във всеки мач ", сподели Медведев след провалянето. " Точно в този аспект Голямата тройка са нереални, тъй като без значение какви са изискванията, каква е настилката, те печелят шампионати от самото начало и печелят луди мачове. Ще би трябвало да работя по-здраво ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР