Сарафов внесе предложения в Прокурорската колегия на ВССИмало бездействие от

...
Сарафов внесе предложения в Прокурорската колегия на ВССИмало бездействие от
Коментари Харесай

Искат наказания за магистрати по „Осемте джуджета“

Сарафов внесе оферти в Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет
Имало безучастие от четирима прокурори и трима следователи

Установени са доста нарушавания

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов изпрати оферти до Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за налагане на дисциплинарни санкции на четирима прокурори и трима следователи, които са работели по проблема “Осемте джуджета ”.

По предписание на Борислав Сарафов на 4 юли бе предоставена инспекция на всички прокурорски преписки и досъдебни производства, свързани с проблема, в това число за правилността и законосъобразността на постановлението от 5 май, с което е предписан отвод за формиране на досъдебно произвеждане.

Проверката е установила доста нарушавания на следователите и наблюдаващите прокурори по обезпечаване на навреме, законосъобразно и сполучливо осъществяване на следствието. Според проверяващия екип е позволеното безучастие от страна на магистратите по седем прокурорски преписки. Заради това Сарафов предлага на прокурорската гилдия да образува дисциплинарни производства за налагане на санкции по отношение на прокурорите Дилян Деянов, Ивета Маркович, Кирил Пейчинов и Мирослав Илиев, както и по отношение на следователите Светлана Стоянова-Вайзе, Нели Тодорова и Петранка Рабаджиева. Миналата седмица Дилян Деянов беше упрекнат за длъжностно закононарушение още веднъж поради “Осемте джуджета ”. С обвинявания се снабдиха и Петър Петров-Еврото и някогашната му брачна половинка Любена Павлова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР