Съпружеска двойка съди швейцарския банков лидер Ю Би Ес груп,

...
Съпружеска двойка съди швейцарския банков лидер Ю Би Ес груп,
Коментари Харесай

Съпрузи съдят Ю Би Ес за неправомерно разкрита лична информация

Съпружеска двойка съди швейцарския банков водач " Ю Би Ес груп ", написа организация " Блумбърг " на 29 декември. Поводът е разкрити от кредитора данни за сметката на брачната половинка на Агенцията за доходи на Съединени американски щати. Основанието - дамата не е американска гражданка.

Джонатан и Естер Зуховицки са внесли правосъдния иск във федералния съд в Манхатън на 29 януари и са се оплакали, че са били подложени на щателни инспекции вследствие на изнесената информация и даже се е стигнало до закани за следствие от отдела за престъпни закононарушения на организацията. Обвинения обаче не са предявени и съпрузите няма да заплащат санкции за милиони долари.

Обявените преди време за знак на укрито благосъстояние сметки в швейцарската банка бяха преследвани нападателно от щатските данъчни управляващи през първото десетилетие на новия век. " Ю Би Ес " заплати санкция в размер на 780 млн. щ. $ през 2009-а поради оказаната помощ на американски жители да укриват налози и разкри имената на хиляди американски притежатели на сметки.

Семейство Зуковицки настояват в заведено от тях дело, че акциите на американските данъчни органи не се отнасят за тях. Защото, макар че Джонатан е натурализиран жител на Съединените щати, който има право да ръководи сметката, неговата брачна половинка е гражданка на Израел и на Австрия и в никакъв случай не е живяла в Америка. 

Нещо повече, активите във въпросната сметка са от завещание на Естер и нейният брачен партньор няма права за благосъстоятелност или за прилагане върху тях. Той ръководи средствата само тъй като Естер страда от дислексия.

" Ю Би Ес груп " не е направила формален коментар на оповестената от " Блумбърг " информация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР