Съпругата на новоизбрания украински президент Володимир Зеленски е купила луксозен

...
Съпругата на новоизбрания украински президент Володимир Зеленски е купила луксозен
Коментари Харесай

„Апартаментгейт и в Украйна: Съпругата на Зеленски купила луксозен апартамент на цена над два пъти под пазарната

Съпругата на новоизбрания украински президент Володимир Зеленски е купила първокласен апартамент на цена над два пъти под пазарната от бизнес магната Олександър Буряк, съгласно публични данни за приходите и парцелите й, съобщи Ройтерс.

Зеленски - артист комедиант и телевизионна звезда без политически опит, завоюва президентските избори на 21 април, водейки акция от позицията на човек, друг от богатия хайлайф, който господства в бизнеса и политиката в Украйна.

Но историята с жилището, намиращ се в скъпия комплекс " Император " на брега на Черно море, демонстрира, че фамилията на Зеленски се е облагодетелствало от договорка с член на същия този богаташки хайлайф.

Агенция Ройтерс не е могла да откри за какво апартаментът е бил продаден на цена под пазарната през април 2013 година Нито Зеленски, нито брачната половинка му са отвърнали на претенции да разясняват случая..

В декларация, оповестена след известието на Ройтерс за договорката с жилището, офисът на акцията на Зеленски съобщи, че всички украински налози и такси по случая са съответно платени и че парцелът е заявен в сходство със закона. Отбелязва се също, че цената, платена за жилището, подхожда на тогавашните равнища на пазара, осведоми Българска телеграфна агенция.

Бизнесменът Буряк, който съгласно формалния заможен указател е продал жилището, отхвърли да разяснява продажбата, когато Ройтерс се свърза с него по телефона, и не отговори на изпратени му писмени запитвания.

 

Exclusive: The wife of Ukrainian president-elect Volodymyr Zelenskiy bought a luxury apartment for less than half the market rate from a business tycoon https://t.co/MSdUKmy2EBpic.twitter.com/BB86gEyDQK

— Reuters Top News (@Reuters) May 1, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР