Съпричастността е онази здрава нишка, която през вековете е сплотявала

...
Съпричастността е онази здрава нишка, която през вековете е сплотявала
Коментари Харесай

Радев на ифтар: Съпричастността е нишката, която през вековете е сплотявала нашия народ

Съпричастността е онази здрава нишка, която през вековете е сплотявала нашия народ. Това сподели президентът Румен Радев при започване на обичайна вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан, на която  е хазаин.

На празничната вечеря в центъра на столицата пристигнаха представители на мюсюлманското изповедание у нас и останалите религиозни общности, дипломати, дейци на културата и науката, съобщи Българска национална телевизия.

Държавният глава открои ролята на духовните водачи в България, които със своя незаместим персонален образец способстват интензивно за открития и заслужен разговор сред вероизповеданията у нас.

Според него вечерята ифтар се е трансформирала в одобрен институционален знак на почитание към традициите и вярата на мюсюлманската общественост в България. " Свещеният за мюсюлманите месец Рамазан е време за пост, самоограничение, помилван и примирение. Време, в което вярващите са водени от благородния блян да възвисяват духа си и да търсят в душите си състрадание и великодушие “, уточни президентът.

" Като президент ще продължа да споделям празниците на всички наши сънародници, да напомням историческите обичаи, които сплотяват народа ни, да предизвиквам положителната воля сред другите общности в България ", означи Радев.

Той пожела на всички български мюсюлмани и на техните фамилии и близки здраве и благоденствие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР