Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков разговаря с лидерите на ...

Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков разговаря с лидерите на

Кирил Петков ще разговаря с Нинова и Трифонов след изборите

Съпредседателят на " Продължаваме смяната " Кирил Петков беседва с водачите на " Има подобен народ " Слави Трифонов и Българска социалистическа партия Корнелия Нинова незабавно след изборите. Това съобщи самият той пред " Евроком ". Досега той е имал контакт с обособени членове на тези партии като Мика Зайкова от ИТН да вземем за пример.

Петков упрекна членовете на бордовете на енергийните сдружения за проблемите в бранша. Според него би трябвало да се търсят новаторски способи за промяната им, защото законът ги пази. " Не може да се чака доброжелателност от тези хора, които ръководят по този метод енергийната система. Това за мен е еднакво на бойкот. Трябва целеустремено да се работи тези хора да си потеглят. Има хора в тези енергийни сдружения, които бяха назначени преди служебното държавно управление, които очевидно и очевадно вършат неща срещу ползите на сдруженията и стопанската система ", добави Петков.

" Промяната не престава " най-сетне разгласява и за ръководство на България. Тя планува нулева корупция, заслужено правосъдие, опазване на данъчната система, прекъсване на течовете в обществената система, смени в образованието и опазването на здравето.

В стратегията е записано, че ще се подтиква растежът на компаниите посредством облекчение на административните процедури и възстановяване на бизнес средата, което ще усили българските и непознатите вложения. Предвижда се и построяване на индустриални паркове на база на действителен пазарен интерес от вложители, като цел са въгледобивните райони и върху тези с невисок стопански напредък.

В енергетиката се планува построяване на цялостен микс от нови мощности - ВЕИ, включително геотермални източници, Водноелектрическа централа, ПАВЕЦ и нови технологии, както и предпочитано осъществяване на капиталови стратегии и планове на територията на комплекс " Марица Изток ", насочени към развиване на района като съвременен промишлен и енергиен център. Българският енергиен холдинг ще бъде закрит.

" Продължаваме смяната " оферира конституционни смени във връзка със правосъдната промяна. Тук се дават две хрумвания - унищожаване на концентрацията на надзора за правда от ръцете на основния прокурор или да се отстрани самата фигура на основния прокурор. Предвиждат се още промяна на кадровия състав на Висшия правосъден съвет и конституционни смени за смяна на структурата му по отношение на условията на Венецианската комисия. Предлагат се и кадрови и функционални смени в КПКОНПИ.

" Продължаваме смяната " оферират достъп до качествено обучение за всяко дете посредством финансиране на правилото " Парите следват качеството ", годишно увеличение на междинната учителска заплата до равнище от 125% по отношение на междинната заплата в страната, както и безвъзмездни целодневни занимания за всички деца от 4 до 6 години и извънкласни действия за учениците.

В стратегията за опазването на здравето се оферира обезпечаването на бърз достъп (до 60 минути след възникването на ситуация) до качествени болнични услуги из страната посредством нужната техника като коли за спешна помощ и хеликоптери. Ще има електронно опазване на здравето и здравно досие. Предвижда се акция за информиране на следствията от преболедуване на COVID-19 за взимане на осведомено решение за имунизация (без да е задължителна). За медицинските експерти е планувано разликата в заплащането сред минимална и оптималната заплата в едно лечебно заведение да е до 10 пъти.

 

Източник: segabg.com