Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков обяви по повод неприемането

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков обяви по повод неприемането
Коментари Харесай

Петков за Шенген: Лидери от ЕС ми признаха, че Борисов ги лъ...

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков разгласи във връзка неприемането на България в шенгенското пространство, че значими водачи от страните - членки на Европейски Съюз, са му споделили, до момента в който беше министър-председател, че " ние не сме слепи " и знаели, че някогашният министър председател Бойко Борисов ги лъже.

По думите му тези водачи са били осведомени, че граничният пункт Капитан Андреево е " продънен ", а нефтеното пристанище " Росенец " е врата на Русия към Европейски Съюз. Петков не пожела да уточни съответни имена на водачи.

" Човекът, с който си приказвах, сподели: " Докато има късмет Борисов да се върне, ние нямаме доверие, че Шенген в действителност ще работи. " Съвсем отговорно споделям, че съм имал подобен диалог. Огромната причина да не сме в Шенген е рискът, че Борисов или негово държавно управление може да ръководи в бъдеще и те не желаят да имат този риск за тяхното пространство ", акцентира някогашният министър председател пред БНР.

Докато има късмет Борисов да се върне, ние нямаме доверие, че Шенген в действителност ще работи.

" Очаквам монолози, чакам екипна игра, чакам анализатори. Ще се покажат някакви специалисти, които да обяснят какъв брой доста ГЕРБ се пробват да създадат държавно управление, само че не могат. Експертите са нещо като смокинов лист. Всички тези хора ще бъдат подвластни, тъй че господин Борисов да може да ги управлява, когато си реши ", акцентира съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

Настоя, че има единствено два метода в България да има държавно управление - на малцинството с втория мандат, което " Продължаваме промяната " предложи, само че откакто така наречен хартиена коалиция (ГЕРБ, Движение за права и свободи и БСП) е предходна " като валяк " през първото изискване за подобен кабинет, а точно - отхвърли от хартиения избор, вторият вид е съдружно държавно управление на трите партии с третия мандат, само че съгласно него и това е мъчно реализируемо, тъй като те постоянно се опитвали да скрият от българския народ какво се случва, а тук ще бъде много очевидно. Взимайки решението за гласоподаване с хартиени бюлетини, те са споделили по думите на Петков, че не желаят държавно управление, а да отидат на нови избори с новите правила.

" Няма по какъв начин да има държавно управление на малцинството, което да е антикорупционно и да бъде подкрепено от парламент, който до 3 часа през нощта съумява да открадне шанса българските жители да имат почтен избор. Двете понятия са несъвместими. След като беше преминато през първото изискване като с валяк, това значи, че този парламент не е подготвен да поддържа държавно управление с антикорупционна политика ", разяснява Кирил Петков и добави, че не вижда друга вид с изключение на нови предварителни избори.

Определи като " измислица " и " борисовка " изказванието, че татко му е участвал на съвещания на Министерския съвет, до момента в който той беше министър-председател. Смята, че задачата на сходни тези е да отклонят вниманието на българските жители, че в Народното събрание се прокарват закони, работещи против тях.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР