Съпредседателят на ПП Кирил Петков отговори на журналистически въпроси в

...
Съпредседателят на ПП Кирил Петков отговори на журналистически въпроси в
Коментари Харесай

Кирил Петков: Важно е да продължим да говорим, най-добре за следващите ротации е този отбор на акад. Денков и Мария Габриел да се сменя огледално всеки девет месеца

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков отговори на журналистически въпроси в коридорите на Народното събрание. Ще отстъпи ли от настояването си партията му да вземе и външно министерство, или отиваме на нови избори.
 
" Когато става дума за договарянията, желая да очертая какво се случи. Ние даваме опцията на ГЕРБ да имат най-високия пост в страната. Премиерът дава отговор за всички министри. Това е най-голямата позиция в страната. Премиерът се среща с другите министър председатели на Европейския съвет и взимат най-важните страни ", сподели той.
 
" Излазът на България към Европа и към целия свят идва от премиера. За да има баланс, би трябвало да има и втори глас, втори поръчител и това е министърът на външните работи. Декларацията споделя, че ротацията е огледална ", добави Петков.
 
" Кажете каква е логиката да има нов човек, да се появи нов човек. Имаме работещ екип Денков-Габриел. Защо би трябвало да се вкарва още един човек, неосведомен с тяхната работа, макар че съглашението е Денков-Габриел. Предлагаме Мария Габриел да вземе поста министър председател. Проблемът е, че за ГЕРБ това не е задоволително ", упорства съпредседателят на ППДБ.
 
Ние в никакъв случай не сме се навеждали, в случай че някой ни заплашва с нещо. Тук въпросът е да продължим да приказваме - отговорността не е за един или двама индивида, цяла България разчита на този разговор. Никога няма да се съгласим на каквото и да било, в случай че някой просто ни кара да го създадем. Ако влезем в диалози и те осъзнаят, че е най-добре за идващите ротации е най-добре този тим на акад. Денков и Мария Габриел да се сменя огледално всеки девет месеца, това е методът да покажем единение пред целия свят, да не демонстрираме нови лица всеки девет месеца и да има една естествена непоклатимост за страната, съобщи Петков.
 
" Единствените, от които чуваме избори, са ГЕРБ. В началото виждахме министъра на вътрешните работи като специалист, само че в следствие той се оказа непосредствен до ГЕРБ ", добави Петков.
 
От мен чували сте за избори? Не слагам условия, само че споделям, че в случай че на нас някой ни слага условия, ние не се навеждаме. Ние призоваваме за продължение на разговора. Премиерът е повече от всички министри, там е крайното решение. Ние им давама опция и политически актив да имат най-голямата позиция, която е извънредно решаваща.За да може тази конструкция да работи, би трябвало да има салда, които да работят дружно. За да можем да работим всички дружно за България, би трябвало да работим в екип, уточни съпредседателят на " Продължаваме промяната ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР