Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов призова ИТН да се

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов призова ИТН да се
Коментари Харесай

Христо Иванов към ИТН: Нямаме право да тласкаме страната към още повече хаос

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов прикани Има Такъв Народ да се върнат назад към договаряния за " преосмисляне на обединението " и да не изтеглят поддръжката си за държавното управление, каквото анонсира Слави Трифонов по-рано през днешния ден.

" Вероятно всеки е желал да постави завършек на обединението, само че това не поставя завършек на мъката. Защото това, което липсваше в изявлението на господин Трифонов, е какво следва оттук насетне за страната. Не за нас, не за един или различен, които сме участници в тази непрекъсната драма. Какво следва? Тласкаме България към избори, към безпорядък, към ръководство с плаващи болшинства? ", разяснява той пред bTV.

Иванов разяснява, че има вяра в готовността на членовете на " ИТН " да " схванат, че не могат да създадат такава крачка " и ги прикани да продължат диалозите с " Продължаваме промяната ", Демократична България и Българска социалистическа партия.

" Това е моят апел. Все още не е изтекло времето ", сподели той.

Часове по-рано Слави Трифонов разгласи, че " поставя завършек на мъката " и изтегля министрите си от държавното управление, като упрекна Кирил Петков и Асен Василев в " изменничество " по отношение на България поради въпроса с ветото за европейското участие на Северна Македония и в заплаха от банкрут поради актуализацията на бюджета.

Премиерът Кирил Петков даде знак, че е подготвен да продължи да ръководи с кабинет на малцинството, само че не и да одобри изнудване от Има Такъв Народ, като заяви напълно разнообразни претекстове за раздора - изненадващо искане за внушително нарастване на бюджета на Министерство на регионалното развитие в интерес на съмнителни строителни компании и блокиране на промяната в КПКОНПИ, за която е готвил Бойко Рашков като ръководител.

Петков разгласи, че разчита на цялостна поддръжка от Демократична България и Българска социалистическа партия, както и че чака част от депутатите на Има Такъв Народ да се разграничат от личната си партия и да поддържат държавното управление.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР