Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов предпочита фигурата на главния

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов предпочита фигурата на главния
Коментари Харесай

Христо Иванов предпочита обезсилване на главния прокурор, но очаква "повече да го няма"

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов избира фигурата на основния прокурор да не бъде унищожаване, а обезсилена, само че оцени, че политическата обстановка ще докара до премахването ѝ. Това стана известно от коментар на Христо Иванов в коридорите на Народното събрание. За позицията на " Демократична България " той сподели: " Това, за което приказваме, е обезсилване на тази фигура. Тоест, унищожаване на властовите принадлежности, свързани с нея, не толкоз премахването ѝ като такава ".

Поводът е изказване от края на предходната седмица на предприемача, народен представител, глобен за корупция по световния закон " Магнитски " Делян Пеевски от Движение за права и свободи, че. Пеевски към този момент даде поръчка да е деен участник в подготвяната конституционна промяна, която се чака да засегне основния прокурор и правосъдния съвет. Движение за права и свободи даже разгласи, че той е " в основата на създаването " на плана ѝ за промени в главния закон, а обратно на мълчанието си в последните години, Пеевски прави постоянно къси изказвания пред медиите. " Винаги съм считал, че известна изясненост кой управлява тази организация би трябвало да съществува, при ясна отговорност. В сегашната политическа обстановка най-лесното за реализиране единодушие е единодушието повече да няма такава фигура, с цел да не се чуди никой от играчите дали ще има късмет той да дефинира в по-голяма степен кой ще бъде идващият основен прокурор ", сподели Христо Иванов, запитан за премахването на фигурата за основния прокурор.
Вчера (13 юни) в коментар пред " Нова телевизия " Кирил Петков, съпредседател на " Продължаваме промяната " и съдружен сътрудник на " Демократична България " беше по-краен в позицията за фигурата на основния прокурор. Каза, че позицията на обединението е за премахването на поста. " Ние се надяваме да няма идващ основен прокурор. Промяната в конституцията да резултира до обстоятелството, че няма такава служба в България ".

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР