Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов подаде жалба срещу отказа

...
Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов подаде жалба срещу отказа
Коментари Харесай

Христо Иванов подаде жалба срещу прокуратурата, която отказа да разследва записите с Борисов

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов подаде тъжба против отхвърли на Специализираната прокуратура да проверява записите с гласа на премиера Бойко Борисов.
 
бонуси да отидат за компенсиране на бизнеса (ВИДЕО) " alt= " Христо Иванов: Оставка на шефа на Национална агенция за приходите, а скандалните бонуси да отидат за компенсиране на бизнеса (ВИДЕО) " class= " image wp-post-image no-display appear lazyload " dsrc= " https://i1.actualno.com/actualno_2013/upload/news/2020/09/02/0386562001599054248_1555669_144x110.webp " > Христо Иванов: Оставка на шефа на Национална агенция за приходите, а скандалните бонуси да отидат за компенсиране на бизнеса (ВИДЕО)
Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов настоя за оставката на изпълнителния шеф на Националната аген...

“Това разпореждане е типичен образец за замазване. Като се стартира с това, че прокуратурата в действителност не е проверила дали приказва Борисов. Това щеше да е смешно, в случай че не беше трагично. Две интернационалните експертизи в това време потвърдиха, че това е гласът на Борисов, само че нашата прокуратура не се интересува от това приказва ли министър председателят ”, съобщи Христо Иванов във видео, излъчено онлайн пред Съдебната палата в София. Той уточни, че в границите на инспекцията си прокуратурата е разпитала единствено хората, които биха били обект на следствие, без да си направи труда да събере странични данни.
През декември 2020 година Специализираната прокуратура отхвърли да проверява записите по сигнала на Христо Иванов. Впоследствие той подаде молба всички материали по инспекцията да бъдат обществено оповестени с оглед високия публичен интерес - аргумент, с който държавното обвиняване до момента е разгласила материали по следствия. Специализираната прокуратура обаче отхвърли да стори това.
“Отново имаме замитане под килима. Ние, като се изключи че атакувахме тези записи, поискахме от Гешев да стартира да ползва стандарта “Гешев ”. Нали си спомняте - Гешев стартира да афишира материали от настоящи следствия и сподели, че и отсега нататък прокуратурата ще съблюдава същия стандарт за бистрота, тъй като имало. Само че прокуратурата прави това, единствено когато става дума за опозиционни фигури. Когато става дума за властимащите, това не се случва ”, посочи Иванов.
 Христо Иванов при ремонта на Тракия: Борисов, ела с джипката и изясни по какъв начин цената скочи двойно Христо Иванов при ремонта на " Тракия ": Борисов, ела с джипката и изясни по какъв начин цената скочи двойно
Ремонтът на автомагистрала " Тракия " би трябвало да бъде изработен, само че качествено и на стойност, която е рационална, а не на стойност, която нико...
Той уточни, че прокурор Николова стимулира отхвърли си с това, че информацията била служебна загадка и хората имали право да се запазят персоналните им данни.
“За надделяващ публичен интерес, както приказва нейният шеф Гешев, тя не си и спомня. Но е забавно, че е разкрила един 198 от Наказателно-процесуален кодекс, по който информацията, получена в хода на предварителна инспекция, не предстои на оповестяване, а неспазването на това предписание влече наказателна отговорност по чл, 360 от Наказателния кодекс (НК). Значи, прокуратурата откри член 360 от Наказателен кодекс и ние ще сезираме госпожа Николова да се сезира по това, че прокуратурата разгласи такива материали по предписание на Иван Гешев и в този смисъл е редно госпожа Николова да вземе да се сезира за Иван Гешев. Докато чакаме следващия Мики Маус, който бе създаден от законодателната машина на ГЕРБ - оня прокурор, който ще ревизира основния и в същото време е негов зависещ - да бъде определен ”, сподели Иванов.
Той се обърна и към депутатите и ги прикани, който ще ревизира основния, “защото една от първите ни работи в парламент ще бъде това да бъде анулирано, тази синкура да бъде ликвидирана и да се вкара действителна отчетност на основния прокурор ”.
“Няма да позволим тези записи да бъдат забравени. Всички вероятни процедури ще използваме и го вършим поредно, тъй като желаеме да изградим онази действителна преграда сред Борисов и опцията да се кандидатира още веднъж за министър председател. И тя няма да бъде просто преграда от политически заклинания, тя ще бъде преграда от съответни дейности пред институциите ”, сподели още той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР