Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов коментира актуалната политическа обстановка

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов коментира актуалната политическа обстановка
Коментари Харесай

Христо Иванов: При спазването на трите ни приоритета възможност за управление има

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разяснява настоящата политическа конюнктура в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

" Нямаше потребност от всичко, което се случи с съветския дипломат. Има стандарт, заложен от европейските институции. Държавите, които са обект на наказания не се канят. Няма противоположен протокол, на който можете да се позовете. Представянето на тази тематика, като нещо периферно, ни заблуждава. Опитът да се снишаваме не ни е от изгода ", заяви той, представен от Novini.bg.

„ Да каниш посланика на страна, която в този миг бомбардира мирни хора, е неуместно. Ние видяхме с каква лекост Путин пропагандно забърка България в сюжета с гърмежа на Кримския мост. Той се възползва от нашата наведена позиция. Трябва да се движим по европейските стандарти, които подсигуряват нашата сигурност “, акцентира той. „ Господарят на Кремъл ни счита за едва звено и по тази причина се насочва към нас “, добави Иванов.

По мотив договарянията за коалиция с ГЕРБ, Христо Иванов съобщи:

„ Ние декларирахме три ясни условия и се придържаме към тях. Първото е ясна позиция във връзка с експанзията на Кремъл. Втората тематика е правосъдната промяна. Тя няма по какъв начин да стартира без търсенето на отговорност на един основен прокурор, на който не може да му се има доверие. Ние настояваме за дълбока конституционна промяна, а българската прокуратура да стартира на чисто. Третият приоритет е да създадем такава икономическа политика, която да ни подсигурява разцвет “, изясни Иванов.

„ Да, ГЕРБ са първа политическа мощ, само че нямат задоволително, с цел да ръководят. Ние не сме били безкритични към предходното ръководство. Гласът на тези 600 000 гласоподавателя би трябвало да се почете, само че има една огромна част хора, която не желае ГЕРБ да се върне на власт. Корупционният модел разцъфтя по време на ръководството на ГЕРБ. Живеем в подобен комплициран миг. Българската политическа система минава през стадий, в който няма да има еднолично ръководство. Това е волята на българския гласоподавател “, акцентира съпредседателят на Демократична България.

„ При спазването на тези три целта опция за ръководство има. Изборите са единствената процедура, която ни връща към действителността. Безотговорно е да отидем още веднъж на избори. Възможност обективно съществува. Това зависи от втората политическа мощ. Ако те потърсят нашата поддръжка, ние ще им я дадем. Ако създадем дълбоката промяна в институциите, опция има. Всичко зависи от мандатоносителя “, сподели още Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР