Съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов коментира актуалната политическа

...
Съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов коментира актуалната политическа
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Много му се иска на Бойко да ни прегърне, но няма да му се случи. Всеки прегърнат от него си отива от политиката

Съпредседателят на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов разяснява настоящата политическа конюнктура в страната след избора на ръководител на Народното събрание Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС.

" Кой каквото ще да ви приказва, ГЕРБ взеха законодателната власт. Няма какво да се увърта. Тук някакви критерии - най-стария, най-младия.... Когато Великото национално заседание беше учредено, една седмица имаше пазарлъци кой да бъде ръководител. Накрая инсталираха този възрастен човек за ръководител, и до него сложиха Гиньо Ганев, който водеше на процедура всички значими съвещания. Сега е същата история. Инсталираха го Вежди Рашидов, а до него е Росен Желязков, а зад Росен Желязков е Десислава Атанасова, а оттова отиваме до Банкя. Това е редицата, по която ще се диктува ", изясни той в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Нагласата към този миг е, че отиваме на избори, и значимо е кой ще дефинира дневния ред. И ето какво се случва незабавно след избора на ръководителя на Народното събрание - той разгласи привикване на изключително съвещание, само че не разгласи дневен ред, което по устав е нарушаване. Моментът, в който се привиква изключително съвещание, ръководителят би трябвало да зададе избран дневен ред, тъй като изключително съвещание значи да има изключителни условия, а ние не ги знаем. Нека да го кажа на български - всичко е в детайлите. Важно е кой ще дефинира дневния ред на Народното събрание и какви точки ще влизат в него. При всички положения тези, които управляват този развой, ще желаят да се гледат тематики, които им носят на тях дял ", счита ген. Атанасов.

" Имаше тежки спекулации от страна на ГЕРБ по отношение на това кой какво предложи. Ние изобщо не сме обсъждали дали би трябвало да предлагаме човек за ръководител на Народното събрание. Имената които бяха пускани в пространството около публицистите за наши претенденти, бяха пускани също от ГЕРБ. Много му се желае на Бойко да ни прегърне. Няма да му се случи, тъй като ние знаем, че който е прегърнат от Бойко си отива от политиката. Тук не се майтапя. Нека да върна обратно вашите фенове - ние създадохме " Демократична България " като политическо обвиняване с главната цел да се борим за демонтирането на корупционния борисов режим и няма да се спрем до момента в който не си осъществяваме задачите. Тези опити за спекулации от страна на ГЕРБ би трябвало да бъдат спирани всекидневно и то с избрани ходове.

Темата с обединяването с " Продължаваме промяната " към този момент е зад тила ни. Всичко това е завършило. Още преди изборите ние от Демократична България предложихме взаимно явяване. Колегите по техни си причини отхвърлиха. Няма смисъл да го обсъждаме. Коалицията, която управляваше 7-8 месеца, беше основана декември предходната година преди да стартира войната в Украйна. Войната в Украйна постави тежки разграничителни линии. Ние не можем да бъде дружно с Българска социалистическа партия, които са срещу каквато и да е помощ за Украйна, и пазят ползите на Русия. Това е доста значима тематика. Защото войната промени цялостния ни живот, изключително в Европа. Русия бомбардира цивилна инфраструктура в Украйна ", съобщи още съпредседателят на " Демократична България ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР