Съперникът на Лудогорец в 1/16-финалите на Лига Европа Милан победи

...
Съперникът на Лудогорец в 1/16-финалите на Лига Европа Милан победи
Коментари Харесай

Милан отново победи

Съперникът на Лудогорец в 1/16-финалите на Лига Европа Милан победи вкъщи Сампдория с минималното 1:0 в среща от 25-ия кръг на италианската Серия „ А”, очаквайки реванша си с българския първенец идния четвъртък от 21:45 часа на „ Джузепе Меаца”.

Рикардо Родригес пропусна дузпа още в 7-ата минута, когато шутира едва и вратарят на гостите Емилиано Вивиано мазета в ъглов удар. Дузпата бе отсъдена за игра с ръка на Никола Муру, написа "Блиц ".

Натискът на домакините въпреки всичко скоро даде резултат и Джакомо Бонавентура (13) се разписа след центриране отдясно на Давиде Калабрия. Играчите на Гатузо продължиха да преобладават, а едвам след половин час игра „ моряците” започнаха да поглеждат в офанзива. В 38-ата минута Давиде Калабрия игра с ръка в наказателното поле, само че не бе отсъдена дузпа за гостите. Две минути преди края на първата част Леонардо Бонучи вкара гол, който обаче бе анулиран благодарение на системата за видеоповторения (ВАР) поради засада при паса на Хакан Чалханоглу.

След почивката домакините разчитаха на контраатаки, при една от които в 52-ата минута Чалханоглу прати топката в напречната греда, а по-късно тя излезе в навън. До края на мача „ росонерите” не се пропукаха в защита, като в това време не съумяха да стигнат и до второ попадение, което да направи успеха им по-убедителна.

Така Милан записа 12-а победа за сезона в шампионата и с 41 точки се изравни със своя противник, който обаче остава шести поради по-добрата си голова разлика. "Росонерите " още веднъж са в битката за местата, даващи право на присъединяване в евротурнирите, откакто са в серия от 9 мача без загуба във всички съревнования - 5 победи и 4 равенства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР