Съперничеството между и спокойно може да претендира за най-голямото от

...
Съперничеството между и спокойно може да претендира за най-голямото от
Коментари Харесай

Невил: Съперничеството между Сити и Ливърпул има потенциал да бъде най-голямото в историята

Съперничеството сред и умерено може да претендира за най-голямото от чисто футболна позиция в историята на Висшата лига, твърди анализаторът на " Скай Спортс " Гари Невил. Той бе бранител на в интервала на друга огромна омраза - тази против при започване на новия век. Манчестър Сити и направиха тъждество 2:2 в неделя на " Етихад " и отложиха борбата за купата за последните седем кръга. Мачът бе извънредно натоварен и " алените " изравняваха на два пъти, преди първенците да създадат последните две положения в дуела. Интересен факт е, че по-късно тъждество Сити има 338 точки за последните четири сезона, а е единствено с една по-малко.

" Ливърпул сподели кураж и се върна в мача, макар че той можеше да завърши още през първото полувреме. Този тим не трябва да бъде отписван в нито един миг, а това е линия на най-големите. Ливърпул го може и има класата и характера за това. Браво и на двата тима. На моменти този мач бе цялостна лудница и съм доста впечатлен от отбраните им. Не мога да схвана по какъв начин 10 минути преди края могат да посрещат толкоз високо, откакто са играли извънредно натоварен мач ", съобщи някогашният капитан на Юнайтед за " Скай Спортс ". " Впечатлен съм от смелостта да го вършат против най-хубавите халфове и нападатели в света. Виждали сме сходни неща и в предишното, само че не на чак толкоз високо равнище.

" Преди мача считах точката за идеална за Сити, само че на полувремето те можеха към този момент да са взели решаваща преднина. Отговорът на Ливърпул бе също толкоз впечатляващ, откакто започнаха дуела с игра под общоприетото им равнище. Навремето, при някой по-слаб мач, сър Алекс Фъргюсън ни питаше в съблекалнята дали се борим със зъби и нокти цялостен сезон, с цел да се провалим в един-единствен мач. Изглеждаше, че на полувремето Клоп им е споделил, че този тим не е граден три или четири години, с цел да не демонстрира самочувствието си. Отговорът на футболистите на Ливърпул беше отличен. Сити обаче отново можеше да завоюва и още през днешния ден (в неделя) да стане първенец. Не го направиха, само че Ливърпул има по-трудната стратегия до края на сезона. Няма обаче да се изненадам, в случай че и двата тима завоюват всичко до края. Чудя се дали тогава Клоп ще се ядосва, че не са играли по-добре през първото полувреме. Никой не знае, има доста вода да изтече до края.

Трудно е да повярваш какъв брой грубо е съперничеството сред тимовете на Клоп и Гуардиола. 338 точки против 337! По отношение на постоянството, качеството и достиженията, това съревнование несъмнено е добър претендент за най-сериозното в историята на Висшата лига. Има обаче какво още да забележим. От съперничеството на Сър Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер останаха и паметни моменти като случая на " Хайбъри ", насладата на Райън Гигс на полуфинала за ФА Къп, шампионския гол на Марк Овермарс на " Олд Трафорд " и по този начин нататък. Между тези два тима имаше специфични мигове паралелно до борбите. Това беше повече от просто футболно опълчване, тъй че не мисля, че съперничеството на Сити и Ливърпул е на това равнище сега. В кръга на шегата, може би ще бъде след 25 години в някой документален филм. По отношение на чисто футболните качества и постоянството обаче Сити против Ливърпул е отличен конфликт.

На всеки му се желае сезонът да бъде решен в последния миг, изключително когато тези два тима играят по този метод, тъй че би трябвало да бъдем удовлетворени. Искам да ги видя и на финала в Шампионската лига, защото сега те са двата най-хубави тима в. Ще бъде справедливо, в случай че това се случи. Мениджърите на и са специфични, само че по друг метод. с методичната промяна, триумфите, стила на футбола и въздействието му върху играта. Юрген Клоп пък с духа и пристрастеността, с които трансформира Ливърпул в махленски войник. Аз персонално виждам повече от себе си в него, в сравнение с в Гуардиола. Не мисля, че и в най-хубавите си дни можех да намеря място в този тим на Сити, защото не бях толкоз талантлив механически. В Ливърпул обаче се отличават характери като и, които дават всичко за Ливърпул и скачат със зъби и нокти. При Сити футболът е по-скоро като симфония. Въпреки обстоятелството, че в никакъв случай не съм харесвал единия или другия тим, няма по какъв начин да не се удивлявам на това, което вършат. Нямаш и огромен избор, с изключение на да харесваш играта им, когато ги гледаш ".

Бившият състезател на Ливърпул Джейми Карагър, също сегашен анализатор на Скай Спортс, не спести суперлативи за отличната конкуренция през последните години. Според него само Ливърпул не се опасява от Сити и го демонстрира на терена, само че по-скоро първенците бяха по-добрият тим в неделя на Етихад.

" Манчестър Сити е специфичен тим в техническо отношение и Ливърпул трябваше да хвърля всички сили, с цел да ги стопира. Не мисля, че сме виждали нещо сходно на Сити в нашето състезание. Срещу тях съвсем всички се затварят в наказателното си поле и се кръстят да вкарат някой гол на контраофанзива ", твърди някогашният бранител. " Единствено и единствено Ливърпул се осмелява да се надиграва с тях и считам, че са задоволително положителни, с цел да го вършат. И не приказвам единствено за представянето на тима, а и за психическата им резистентност и метода, по който излязоха за второто полувреме, откакто Сити ги надигра преди почивката. Не считам обаче, че Ливърпул правеше нещо кой знае какъв брой друго от тактическо естество. Подобни тимове имат вяра в това, което вършат и по този начин и би трябвало. Да излезеш през второто полувреме и освен да изравниш Сити, а и да ги натиснеш, е извънредно впечатляващо. Всъщност, впечатлен съм и от двата тима. Мисля, че Юрген Клоп ще бъде удовлетворен. Сигурно е желал трите точки преди мача, само че представянето на Ливърпул през второто полувреме беше чудесно. Трябва да одобряват тази точка, защото през първата част Сити беше по-добрият тим. " Червените " пък заслужават да бъдат поздравени за метода, по който дадоха отговор ".

Според Майка Ричардс, някогашен бранител на Сити, тимът на Джосеп Гуардиола е любимец за купата поради по-леката си стратегия до края на сезона.

" Сити към момента води и това им дава убеденост. Ако Ливърпул бе спечелил, идващите седмици щяха да бъдат надалеч по-тежки. Получи се превъзходен футболен мач сред два от най-хубавите тимове, които в миналото съм виждал. Те играят с толкоз висок интензитет и толкоз първокласен футбол, че постоянно вършат театър ", сподели той в студиото. " Ливърпул има по-тежка стратегия до края на сезона, само че Юрген Клоп не се интересува доста от графици и мисли мач за мач. Прав е, защото в Англия е мъчно против всеки противник. Специално през днешния ден (в неделя) Сити изглеждаха по-добре, имаха по-чистите положения и можеха да вкарат повече голове. Особено през първото полувреме ".

Според Рой Кийн, легенда на Юнайтед, този мач не е трансформирал безусловно нищо и борбата продължава. " Този мач не промени нищо. Видяхме огромно предпочитание от двата тима, макар че преди началото мениджърите им се опитваха да не приказват за значимостта на мача. Напротив - чувството бе като на край. Сити имаше повече шансове да завоюва, само че в края на краищата за мен равенството е обективен резултат ", твърди той. " Аз персонално останах най-силно впечатлен от желанието на тези футболисти да се нападат свирепо даже в последните минути. Просто нямаше по какъв начин един от двата тима да наложи трайна доминация. Може би Ливърпул влезе по-трудно, само че през второто полувреме те демонстрираха темперамент. Клоп получи късмет да поправи нещата на полувремето и видяхте реакцията.

Клоп искаше Ливърпул да покаже същинското си лице и те го направиха, преди Сити да сътвори още няколко положения. Мачът като цяло бе идеално увещание какво значи футболът и за какво го обичаме толкоз доста. Всичко това се случи с помощта на футболистите ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР