Съоснователят на Alibaba Джак Ма наскоро инвестира в нова компания

...
Съоснователят на Alibaba Джак Ма наскоро инвестира в нова компания
Коментари Харесай

3 години след като Пекин срина технологичния бизнес на Джак Ма, милиардерът се насочи към земеделие

Съоснователят на Alibaba Джак Ма неотдавна влага в нова компания за аграрни технологии. Това се споделя в отчет на китайското издание South China Morning Post, представен от Business Insider.

Агротехнологичният стартъп се споделя " 1.8 Meters Marine Technology (Zhejiang) Co " и е учреден на 20 юли в град Ханджоу, който е и база на неговата софтуерна компания Alibaba. Една от капиталовите холдингови компании на Ма - Hangzhou Dajingtou No. 22 Arts and Culture Co., има 10% дял в стартъпа съгласно информацията на South China Morning Post.

Новото начинание на 58-годишният Ма идва три години, откогато той изчезна от общественото пространство. Той разгневи китайските управляващи след тирада от октомври 2020 година, в която подлага на критика китайската система за финансово контролиране и твърди, че китайските банки работят с нрав на " заложна къща ". Това провокира огромен регулаторен надзор върху неговия бизнес и по-широка хватка против софтуерните колоси и компании в Китай.
 Властта в Китай
Властта в Китай " изтри " съвсем 1 трлн. от цената на компании на Джак Ма

Да критикуваш Пекин може да се окаже много скъпо начинание

По време на дългогодишното си изгубване от общественото пространство Ма наподобява пътува по света с фокус върху проучването на агротехнологии.

През октомври 2021 година Ма е бил в Испания, с цел да учи за селското стопанство и технологиите, свързани с проблемите на околната среда, писа тогава китайското издание SCMP. Той също по този начин е пътувал до Нидерландия, Япония и Тайланд, с цел да учи агротехнологии.

През май тази година Ма зае преподавателска позиция в Токийския лицей, където изследва устойчивото земеделие и производството на храни, съгласно известие на колежа.

Джак Ма се пенсионира от Alibaba през 2019 година, само че към момента е в борда на фондацията на Джак Ма.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР