Съобщиха интересна новина за дейността на Вагнер в Беларус.Руската частна

...
Съобщиха интересна новина за дейността на Вагнер в Беларус.Руската частна
Коментари Харесай

Вагнер станаха учители в Беларус

Съобщиха забавна вест за активността на " Вагнер " в Беларус.

Руската частна военна група  " Вагнер "  е записана като  " просветителна организация "  в региона на Асиповичи в източната беларуска област Могилев, съобщи Радио " Свободна Европа ".

Според уеб страницата на Единния държавен указател на компаниите и самостоятелните бизнесмени на Беларус, " Вагнер " е публично регистриран на 4 август като сдружение с лимитирана отговорност, занимаващо се с " просветителни действия ", със седалище в Цел. Смята се, че селото е мястото, където войските на Евгений Пригожин са се открили след прекратения бунт на Вагнер в Русия на 23-24 юни.

Миналия месец управляващите в региона на Могильо регистрираха компанията Concord Management and Consulting, чиято активност е обвързвана с ръководство на недвижими парцели и която е благосъстоятелност на компания със същото име като друга, благосъстоятелност на Пригожин, създател и водач на " Вагнер ", написа

Две седмици по-рано Радио " Свободна Европа " получи изображения от услугата Planet Labs, показващи интензивно създаване на укрепления покрай палатковия лагер на " Вагнер " в Цел.

Предишни изображения от Planet Labs показаха нарастващ брой съоръжение, камиони и други типове транспортни средства, пристигащи в Цел. Миналия месец Пригожин се показа във видео заснето в Беларус, в което приветства своите бойци и споделя, че те ще оказват помощ армията на страната да се трансформира във втората най-хубава войска в света.

Александър Лукашенко, взе участие в договарянията за преустановяване на протеста, като се съгласи с Пригожин и Путин да одобри войските на " Вагнер " в Беларус.

Оттогава Пригожин е видян в Русия и се подозира, че се движи сред двете страни.

Дни след изказването на Лукашенко в Цел стартира да се появява палатков лагер.

Войските на Вагнер изиграха основна роля в нашествието на Русия в Украйна, като помогнаха за завладяването на главните елементи на град Бахмут след близо 10 месеца интензивни борби. Пригожин сподели, че е изгубил 20 000 души по време на интервенцията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР