Съобщения за странни светлини или други обекти в небето са

...
Съобщения за странни светлини или други обекти в небето са
Коментари Харесай

Нощни слънца и пламтящи копия: Как са били описвани в древността необичайните небесни явления

Съобщения за странни светлини или други обекти в небето са се появявали в продължение на хиляди години, като някои от тях актуалното схващане може да назова неидентифицирани летящи обекти (НЛО). 

Първите сведения за необикновени събития се записват в интервала сред 223 и 91 година пр.н.е. , като гръцки и римски свидетелства разказват " небесен огън " , " пропасти " и " нощни слънца " в небето. 

Тези разкази се появяват по време на 11-годишните цикли на полярните сияния, което евентуално изяснява видяното от гърците и римляните.  През 218 година прочие н. е. до 65 година от н. е. се приказва за кръгли щитове и " пламтящи копия "

Разказите, евентуално разказват астероиди или други естествени феномени. В нито един от тях не се приказва за събитията в смисъл на извънземни, показва IFL Science. 

Учените си задават въпроса: Имали ли са античните хора визия за възможното битие на живот на други планети?  

През V в. пр.н.е. древногръцките философи Леуцип и Демокрит издигат концепцията за атомизма - концепцията, че Вселената е формирана от дребни, неделими елементи, които се въртят и събират, с цел да образуват обекти и светове. Тъй като Демокрит вярвал, че има безпределно доста такива атоми, той предполагал, че има безконечен брой светове. 

When Did Humans First Start Thinking About Aliens?
By James Felton
— UFO CHRONICLES PODCAST
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР