Съобщава се, че Върховният съвет за радио и телевизия на

...
Съобщава се, че Върховният съвет за радио и телевизия на
Коментари Харесай

Ердоган скочи срещу певица: Наш дълг е да отрежем тези езици

Съобщава се, че Върховният съвет за радио и телевизия на Турция (RTÜK) се e обаждал на телевизионни и радио канали в цялата страна, с цел да им забрани да пускат песента на Сезен Аксу „ Чудесно нещо е да живееш “. Песента, която назовава Адам и Ева „ невежи “, е упрекната, че опонира на „ моралните полезности “.

„ Здравей, кажи здравей на тези невежи Ева и Адам “, пее Аксу в песента.

Заместник-председателят на RTÜK Ибрахим Услу се е обадил на всички канали, които излъчват музика, и ги е предизвестил да не пускат песента, оповестява всекидневникът Birgün. Съобщава се, че той е споделил на чиновниците на станциите, че могат да бъдат наложени тежки наказания и санкции, в случай че пуснат песента.

Съобщава се, че Услу е споделил, че това се отнася за всички песни, които са „ обидни за моралните полезности “.

Тази уговорка от турския углавен кодекс е била употребена необятно от ръководеното от Партията на справедливостта и развиването (ПСР) турско държавно управление, с цел да наложи напън върху филмите, малкия екран и музиката, които съгласно тях опонират на ислямските правила. Клаузата също по този начин е необятно употребена за заглушаване на несъгласните.

Услу дефинира диалозите като „ предизвестия “, с цел да предотврати „ вреда “ за каналите.

„ Никога не сме давали заповед „ Не излъчвайте Сезен Аксу “, по този начин или другояче, ние нямаме тази законна власт “, сподели той.

„ Песента беше прегледана, предупредихме организациите да работят внимателно, с цел да не станат жертви ", съобщи още Услу.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган също се нахвърли против именитата певица, без да загатва категорично нейното име.

„ Никой не може да клюки нашия оракул Адам. Наш дълг е да отрежем тези езици. Езикът на никого не може да каже тези думи за нашата майка Ева “, сподели Ердоган след молитва в петък в Голямата джамията Чамлъджа в Истанбул на 21 януари.

Аксу беше обект на нападки тази седмица от ислямистки групи и проправителствени организации за песента, издадена през 2017 година Те споделят, че песента е неморална. Опозиционни фигури като кмета на Истанбул Екрем Имамогу, както и няколко актьори, поддържаха певицата.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР