Съобщава се, че украинските безпилотни удари срещу руските петролни рафинерии

...
Съобщава се, че украинските безпилотни удари срещу руските петролни рафинерии
Коментари Харесай

ISW: Украинските дронове успешно удариха руските рафинерии

Съобщава се, че украинските безпилотни удари против съветските петролни рафинерии принуждават Русия да търси импорт на бензин от Казахстан .

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Трима неназовани източници от промишлеността оповестиха на Ройтерс в публикация, оповестена на 8 април, че Русия е поискала от Казахстан да сътвори " незабавен запас " от 100 000 метрични тона бензин, който Казахстан да достави на Русия при положение на дефицит , остър от украинските безпилотни удари и последвалите спирания на работата на рафинериите.

Един от неназованите източници съобщи, че Казахстан и Русия към този момент са постигнали съглашение, което разрешава на Русия да употребява казахстанските запаси от бензин в някакъв неизяснен потенциал. Съветникът на казахстанския министър на енергетиката Шингис Илясов обаче отхвърли казахстанското министерство на енергетиката да е получавало такива претенции от Русия.

На 2 април Ройтерс заяви, базирайки се на лични данни, че непрекъснатите украински безпилотни удари са спрели към 14% от общия потенциал на Русия за преправка на нефт.

Главното ръководство на военното разузнаване (ГУР) на Украйна индиректно допусна, че може да е отговорно за детонацията, която извади от строя дребен ракетоносец на съветския Балтийски флот във военноморската база в Балтийск, Калининградска област, на 7 април.

На 8 април ГУР разгласява фрагменти, за които се твърди, че демонстрират експлозия на взривно вещество в контролната зала на корветата от клас " Буян-М " на съветския Балтийски флот по план 21631 " Серпухов " на 7 април .
 Украйна удари поредна съветска рафинерия, този път в Краснодарския край
Украйна удари поредна съветска рафинерия, този път в Краснодарския край

Кметът на Москва заяви за свалени дронове над столично летище

Неотдавнашните полемики измежду определени съветски военни блогъри акцентират спорната съветска изразителност в съветското осведомително пространство сред разкази, които се стремят да показват съветските сили като по-способни от украинските, и други разкази, които подлагат на критика съветската войска за дефекти, водещи до огромни загуби на съветската пехота.

Няколко военни блогъри неотдавна разискаха и разкритикуваха тактиката, при която пехотата се придвижва с бронирани машини до фронтовите позиции, преди да слезе от тях, с цел да организира фронтови офанзиви.

Това не е нова тактичност нито за съветските, нито за украинските сили, само че тактиката, която излага незащитените пехотинци на закани, в последно време наподобява притегля повече внимание от страна на съветските военни коментатори.

" Ди Велт ": Русия изпразва военните хранилища, с цел да пречупи Украйна

Кремъл залага на производството на дронове

На 8 април съветското Министерство на защитата (МО) разгласява фрагменти, на които се вижда по какъв начин детайли от 98-а гвардейска въздушнодесантна дивизия (ВДВ) явно ползват тази тактичност в покрайнините на Часив Яр (източно от Бахмут), където б ронирани машини транспортират пехотата до фронтови позиции , пехотата слиза от тях, а бронираните машини бързо се изтеглят.

Друг боен блогър зададе въпроса за какво съветските медии се концентрират върху фрагменти от несполучливи украински бронирани офанзиви по време на контраофанзивата през лятото на 2023 година, макар че самите съветски сили се борят с доста от същите тактически проблеми при провеждането на сходни офанзиви, изключително заради насищането на бойното пространство с безпилотни самолети .

Свързаната с Кремъл губернаторка на проруския молдовски самостоятелен район Гагаузия Евгения Гуцул загатна, че румънски чиновници управляват молдовското държавно управление - последното от поредицата скорошни старания на Кремъл да сложи под въпрос суверенитета на европейските прозападни държавни управления .
 Украйна разгласи нови детайлности за удара по съветския военен транспортен съд в Балтика
Украйна разгласи нови детайлности за удара по съветския военен транспортен съд в Балтика

Няма удостоверение от Москва

На 8 април по време на изявление за съветския държавен ефирен канал " Първи канал " (Первий канал) Гуцул съобщи, че в случай че Гагаузия стартира развой на обособяване от Молдова, ще има реакция освен от страна на молдовското държавно управление в Кишинев, само че и от Букурещ, Румъния, която съгласно Гуцул " управлява " молдовските управляващи, намеквайки, че Молдова не е суверенна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР