Сао Пауло, Рио де Жанейро и други бразилски щати във

...
Сао Пауло, Рио де Жанейро и други бразилски щати във
Коментари Харесай

Бразилски щати спират имунизацията на бременни жени с АстраЗенека

Сао Пауло, Рио де Жанейро и други бразилски щати във вторник стопираха имунизацията на бременни дами с коронавирусната ваксина AstraZeneca по рекомендация на националния здравен регулатор, заяви Агенция Франс Прес.

Всекидневникът Folha de S.Paulo съобщи, че здравното министерство проверява гибелта на жена в Рио де Жанейро, която е била имунизирана с този препарат.

Министерството не удостовери информацията, само че регулаторът Anvisa късно в понеделник предложи " неотложно прекъсване " на имунизациите AstraZeneca за бременни дами в сходство с неговото " непрекъснато наблюдаване на нежеланите събития с анти-Covid ваксини, употребявани в страната ".

В столицата на щата Рио е решено да се прекрати използването на имунизацията при бременни дами и преди малко родили майки " до привършване на следствието от здравното министерство.на случая на нежелано събитие при бременна жена ".

Другите общини в щата одобриха същата мярка.

Щатът Сао Пауло съобщи, че ще спре да имунизира дами със съпътстващи болести. Има информация, че най-малко 13 от 27-те щата на Бразилия подхващат сходни стъпки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР