Саня Мусич-Миланович съвсем не е типичната първа дама – тя

...
Саня Мусич-Миланович съвсем не е типичната първа дама – тя
Коментари Харесай

Първата дама на Хърватия стана доброволец - ваксинира граждани

Саня Мусич-Миланович напълно не е типичната първа дама – тя е брачна половинка на сегашния хърватски президент Зоран Миланович от 1994 година, само че сполучливо развива кариерата си в сферата медицината. А в този момент непринудено се включи  в слагането на  втора доза ваксина на 800 от най-застрашените жители в област Сисачко-Мославска жупания, където най-вече жители пострадаха от последните трусове.

Саня Миланович е доктор по специалност и години наред оглавява отдела за в хърватския институт по обществено опазване на здравето (ХИОЗ). " Това е една акция, с която ХИОЗ може в най-кратък период да ваксинира с втора доза 800 души, ще имунизираме всички ", декларира първата дама, представена от организация Хина. Допълва още, че броят на искащите е доста огромен, тъй като хигиеничните условия в региона са неприятни и това покачва риска от заразяване.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от RTL Vijesti (@rtl.vijesti)

Саня Мусич-Миланович е учител в медицинския факултет на Загребския университет и намерено предизвиква имунизирането още от самото основаване на имунизацията против Covid-19. Преди години тя още веднъж влезе в международните медии, само че с спорно изявление за здравословното хранене.

През 2014 година в телевизионно изявление тя даде рекомендации за някои храни, измежду които и черния самун, който е малко по-скъп от белия. Нейното решение на казуса е извънредно:

„ По принцип черният хляб можете просто да го режете на по-тънки филии. Това е по-евтино и по-здравословно, а когато изсъхне на идващия ден, той става още по-полезен. Трябва да разбием мита, че вярното хранене е по-скъпо, то е по-евтино, защото би трябвало да ядете по-малко храна “, съобщи тогава Миланович.

Тези разсъждения й завоюваха прозвището „ Хърватската Мария-Антоанета “ поради думите „ Ако няма самун, яжте пасти “, приписвани през годините на френската кралица. Интервюто е от интервала, когато брачният партньор й е министър-председател на страната. Въпреки това тя е измежду дребното първи дами освен в Европа, само че и по света, които интензивно практикуват специалността си.  

 
3 автобиографии на 3 първи дами

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР