Санкциите са след направени проверки по повод множество оплаквания на

...
Санкциите са след направени проверки по повод множество оплаквания на
Коментари Харесай

РИОСВ - Русе наложи имуществени санкции на Оргахим и Оргахим Резинс

Санкциите са след направени инспекции във връзка голям брой недоволства на поданици на Русе за неприятни миризми от западните и централните елементи на града

Общо събраните суми от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе през февруари по наложени санкции и имуществени наказания са 42 760 лв.. По еднократни и настоящи наказания (чл. 69 от ЗООС) са постъпили 7 519 лв.. От структурите на Национална организация по приходите месец февруари 2023 година по наложени административни ограничения са събрани средства в размер на 13 200 лв.. От получените суми през месец януари 2023 година, на общините от следената територия през февруари са преведени 8 865,92 лв.. Най–голяма сума е получила Община Разград – 4 132 лв..

Експертите на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе са направили през февруари 110 инспекции на 105 обекта, от които 74 са планови, а 36 броя – изключителни. В рамките на осъществения надзор са дадени 28 наставления за премахване на установени нарушавания. Съставени 6 акта за определяне на административни нарушавания.

От шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе са издадени 6 наказателни постановления, с които на сдруженията „ Оргахим “ АД, и „ Оргахим Резинс “ АД са наложени имуществени наказания в общ размер 85 000 (осемдесет и пет хиляди) лв.. Нарушенията са открити при осъществената сложна инспекция през ноември предходната година, назначена от шефа на екоинспекцията във връзка голям брой недоволства на поданици на Русе за неприятни миризми от западните и централните елементи на града.

През февруари в инспекцията са постъпили 26 сигнала, като инспекциите по два от тях предстоят през месец март. За интервала е подадена една тъжба за неприятни миризми от струпани торови маси в село Гецово, която е препратена по подготвеност на Община Разград и Областна дирекция по сигурност на храните.

Пълният текст на месечната информация за контролната активност през февруари е оповестен на интернет страницата на.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР