Санкциите, наложени на физически лица и на фирми са сериозен

...
Санкциите, наложени на физически лица и на фирми са сериозен
Коментари Харесай

Нинова: Да се разкрият политическите ментори на корупционния модел


Санкциите, наложени на физически лица и на компании са сериозен принос за битката с корупцията и паралелната страна в България. Актът, подписан от президента Байдън, слага за нас три въпроса. Първо, за какво би трябвало Съединени американски щати и все някой различен извън да ни споделя какво да вършим? Очевидно, правоохранителните органи през годините не са си свършили работата, с цел да се получават извън такива наказания. С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява наложените от Съединени американски щати наказания на предприемачи, олигарсии политици у нас.

Тя насочи и гледище към основния прокурор Иван Гешев - на база на тези данни да стартира огромни следствия на посечените случаи за корупция и този път да се стигне до дъно.

Този сигнал, изпратен от Съединени американски щати, не е просто антикорупционен, той е и политически. Защото на всички е ясно, че такива обвързаности и корупционни схеми не могат да станат без политическа защита. Истинското следствие би трябвало да покаже тези политически сили и фактори, които сътвориха и поддържаха през годините този модел. Да се стигне до дъно и да се разкрият политическите ментори на този модел, прикани Нинова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР