Санкциите на САЩ за корупция по закона Магнитски срещу Васил

...
Санкциите на САЩ за корупция по закона Магнитски срещу Васил
Коментари Харесай

Санкциите на САЩ удрят по ГЕРБ, но не и по ДПС

Санкциите на Съединени американски щати за корупция по закона " Магнитски " против Васил Божков, Делян Пеевски и още четирима българи се отразяват на резултата на ГЕРБ, само че не и на Движение за права и свободи. Това съобщи Геновева Петрова от " Алфа Рисърч " по БТВ. Изследването на организацията хвана част от резултата, тъй като завърши дни след обявяване на глобите. " В първите дни се видя директен резултат - резултатът на ГЕРБ взе да пада ", изясни тя.

Според Драгомир Живков от " Маркет Линкс " обаче ГЕРБ няма накъде да пада, тъй като се е свил до твърдото си ядро, което не се въздейства от тези кавги.

Двамата са единомислещи, че сходен вид кавги не въздействат на електората на Движение за права и свободи. " Разместването на политическите и икономическите пластове, което стартира вследствие на глобите, обаче може да се отрази върху позициите на Движение за права и свободи, тъй като се знае, че това е доста значимо за Движението ", обясни Петрова.

Социолозите не изключват да се стигне до разбъркване на първите две места - " ИТН " да изпревари ГЕРБ. " Макар че отводът на Слави Трифонов да се кандидатира за народен представител може да демобилизира електората му ", предизвести Живков.

Като цяло работата на служебния кабинет се утвърждава. " Има обаче запаси към метода, по който бяха направени част от промените. Трябва да има почитание към хората, които се освобождават, изключително в случай че те са си правили съзнателно работата ", сподели Петрова, явно визирайки освобождението на Тодор Кантарджиев като началник на Националния център за заразни действия, което докара до митинги.

Служебният кабинет може да повлияе върху изборите. " С работата си той основава една остро конфронтационна среда по време на акцията ", изясни Петрова. " Ще има позитивен резултат, тъй като подхваща ограничения за ограничение на следения избор ", добави Живков.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР