Санкциите, които САЩ наложиха на Иран, заради иранската ядрена програма,

...
Санкциите, които САЩ наложиха на Иран, заради иранската ядрена програма,
Коментари Харесай

САЩ пречат на Иран да внесе ваксина

Санкциите, които Съединени американски щати постановиха на Иран, поради иранската нуклеарна стратегия, водят до усложнение на вноса в страната на ваксина против ковид. " Ние поръчваме имунизациите, плащаме за тях, само че преди вноса ни споделят, че производителите към момента се опасяват от глобите на Съединени американски щати. Този стопански тероризъм, който (бившият президент на Съединени американски щати Доналд) Тръмп ни наложи към момента продължава ".

Въпреки промяната на президента в Белия дом, Иран към момента се сблъсква с търговски проблеми, които засягат и доставките на ваксини. През предходната седмица прокуратурата на Индия блокира износа на 370 000 ваксини за Иран поради глобите на Съединени американски щати.

Над 62 000 са към този момент жертвите на ковид в Иран, а от началото на пандемията броят на инфектираните надвишава 1.8 млн. души. Към момента страната е внесла близо 2 милиона дози ваксина. Те са основно от Русия, Китай и Индия и се слагат на чиновници, които работят в областта на опазването на здравето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР