Санкциите, които ЕС наложи на Русия заради войната в Украйна,

...
Санкциите, които ЕС наложи на Русия заради войната в Украйна,
Коментари Харесай

8000 коли за Русия задръстиха белгийско пристанище

Санкциите, които Европейски Съюз наложи на Русия поради войната в Украйна, дават някои необикновени странични резултати. 8000 автомобила - половината от тях първокласни, задръстиха пристанище Зебрюге в Белгия, като проблеми има и в други значими логистични центрове в Европа.

С решение в средата на март Европейски Съюз забрани продажбата за Русия на коли на стойност над 50 000 евро. Това засегна марки като " Мерцедес ", " Ферари " и " Порше ".  В резултат на тази глоба, сега 8000 коли чакат на пристанището в Зебрюге, оповестява " Уолстрийт джърнъл ". Сред тях са последни модели " Лексъс " и " Кадилак ", създадени в Азия за съветски клиенти.

Зебрюге е едно от водещите пристанища за превозване на коли в света. Годишно през него минават над 2,2 млн. колета от всевъзможен вид, напомня " Евронюз ". Пристанището има потенциал да складира 10 000 автомобила, който е пред привършване. В същото време митническите служби не позволяват колите да бъдат пренасочени другаде.

Само Белгия е блокирала удивителните 197 милиарда евро от санкцинирани финансови транзакции с Русия. За първокласни артикули към страната, почнала война против Украйна, са тествани 23 191 контейнера. Преди войната търговията с коли е била основна част от комерсиалния продан сред Русия и Белгия. През 2017-2019 година износът от Белгия към Русия е бил 2,6 милиарда евро годишно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР