Санкт Петербург. Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев

...
Санкт Петербург. Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев: Понякога в името на държавните интереси ваксинацията може да бъде задължителна

Санкт Петербург. Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев съобщи, че теоретично имунизацията може да бъде наложителна в публичен интерес, с цел да се отбрани по-голямата част от популацията, цитира думите му съветският вестник “Известия “

В същото време Медведев разясни, че самата имунизация допуска единодушието на жителя за нейното осъществяване, което приказва за доброволността на нейното използване.

„ Но от време на време, в полза на страната, в полза на отбраната на преобладаващото болшинство от популацията, сходни решения могат да бъдат и от общообвързващ темперамент. Тук връзката сред доброволността и задължението може да бъде изменена в интерес на задължението “, съобщи заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност на пленарно съвещание на Международния юридически конгрес в Санкт Петербург „ 9 3/4: Ваксинация по закон “.

В същото време Медведев акцентира, че управляващите " изхождат от доброволността на имунизациите ".

По-рано същия ден прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков означи, че популационният имунитет от ковид в Русия ще бъде образуван до есента на тази година. Преди ден ръководителят на Роспотребнадзор Анна Попова съобщи, че процентът на имунизираните може да доближи 60% преди есента. Това от своя страна ще помогне да се победи инфекцията от новия ковид.

На 14 май вирусологът, професор от Изследователския център за епидемиология и микробиология „ Гамалея “ Анатолий Алтщайн съобщи, че имунизацията на 60% от популацията ще разреши да се реализира забележителен прогрес в битката против пандемията на ковид.

На 10 май съветският президент Владимир Путин заяви, че над 21 милиона души към този момент са предпазени от ковид. Той прикани жителите да се тестват интензивно за Covid-19 и да се имунизират. Ваксинацията в Русия е доброволна.

На 21 април, по време на обръщението си пред федералното заседание, Путин прикани руснаците да се имунизират против COVID-19. Той уточни, че всички жители би трябвало да могат да се имунизират, тъй че популационният имунитет от ковид да се образува през есента.

В момента в Русия тече огромна имунизация против новия ковид, която стартира на 18 януари. Ваксинацията се обезпечава гратис за всички на доброволни начала. В момента в страната са регистрирани четири ваксини за ковид: „ Спутник V “ и „ Спутник Лайт “, „ ЕпиВакКорона “ и „ Ковивак “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР