Сан Марино безспорно най-слабият национален отбор не само в Европа,

...
Сан Марино безспорно най-слабият национален отбор не само в Европа,
Коментари Харесай

Най-слабият национален отбор в света не успя да победи и екзотичен съперник

Сан Марино несъмнено най-слабият народен тим освен в Европа, а и в света. Държавната селекция на една от най-старите страни в светвовен мащаб не познава усета на триумфа съвсем 20 години. За пръв и финален път Сан Марино реализира победа, в своята история, в мача против Лихтенщайн през април 2004 година, когато се наложи с 1:0, като след това състезателите от тази страна не могат да повторят това достижение, било то в другарска или публична среща.

В сряда вечер Сан Марино имаше действителен късмет да приключи тази серия, защото се изправи против другоземен тим - Сейнт Китс и Невис, който е представител на зона КОНКАКАФ.

Въпреки сякаш равностойният противник Сан Марино загуби с 1:3 на собствен терен. Все отново домакините поведоха с гол на Берарди от дузпа в 21-ата минута, само че гостите обърнаха с попадения на Тарел в 31-ата и Бърли в 45-ата минута, а последното попадение бе дело на Панайоту в 49-ата минута.

Що се отнася до Сейнт Китс и Невис сега тимът заема 147-мо място в ранглистата на ФИФА, а Сан Марино а на 210-о последно място.

В редиците на Сейнт Китс и Невис има няколко професионални играчи, които са част от отборите на британските Уолсол, Оксфорд, Кроули и други.

Сан Марино почти сигурно ще продължи серията си без победи, защото няма повече контроли, а идващите инспекции са против Словакия и Кипър.
 В Сан Марино се майтапят: На едно равнище сме с Бразилия
В Сан Марино се майтапят: На едно равнище сме с Бразилия

И двете страни вкараха по един гол в тази пауза за национални отбори
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР