Сан Франциско може да стане първият американски щат, който подготвя

...
Сан Франциско може да стане първият американски щат, който подготвя
Коментари Харесай

§5 млн. на всеки афроамериканец заради расизма - обсъжда Сан Франциско

Сан Франциско може да стане първият американски щат, който приготвя проект, предусещащ на всеки афроамериканец в града да бъдат отпуснати 5 милиона $, написа БиБиСи.

Вчера пред общинския съвет бе показан проект за отплата за наследството на систематичния расизъм . Той е направен от комисия за поправяне на неравенството, от което са страдали афроамериканците в Съединени американски щати от времето на робството насам.

В него се съдържат 100 рекомендации , написа Агенция Франс Прес. Сред тях - гарантиране на най-малък годишен приход от близо 100 000 $ за 250 години за всеки пълновръстен негър, който има право на обезщетение, къща в Сан Франциско за 1 $ на семейство и опрощаване на задълженията на получателите.

Около 50 000 чернокожи живеят в Сан Франциско, само че към момента не е ясно дали за всички тях би важала тази отплата.
 Расистки скандал раздруса френския парламент
Расистки скандал раздруса френския парламент

Призоваха негър народен представител да се върне в Африка

Опоненти споделят, че.

Критиците споделят, че няма логичност да се заплащат обезщетения в щат и в град, където в никакъв случай не са били поробвани чернокожи. Мотив против мярката е и че " данъкоплатците, които в никакъв случай не са били робовладелци, не би трябвало да заплащат пари на хора, които в никакъв случай не са били плебеи ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР