Samsung планира да увеличи капацитета на завода си в град

...
Samsung планира да увеличи капацитета на завода си в град
Коментари Харесай

Samsung с амбиции да стане водещ доставчик на сензори за камери



Samsung възнамерява да усили потенциала на завода си в град Хвасон, Южна Корея, в който се създават датчиците Isocell, употребявани в личните смарт телефони на компанията, както и голям брой (най-вече китайски) производители. Според изданието ETNews Samsung има намерение да детронира Sony, която сега е най-големият производител на такива съставни елементи.

Samsung възнамерява да преоборудва поточна линия за DRAM чипове в такава за датчици за фото камери. Капацитетът ѝ е до 100 хиляди съставния елемент месечно.

Прочетете още: Sony създаде BSI CMOS датчик с световен затвор

Разбира се, едно са упоритостите и напълно друго – тяхното осъществяване. В момента японците водят на този пазар с удобна преднина и сигурно няма да правят отстъпка елементарно от позицията си. Sony държи 46% от пазара, до момента в който дялът на Samsung към този момент е надалеч по-малък – 19%.

Въпреки това Samsung има капацитета да е сериозен съперник в този сегмент. Камерите в смарт телефоните на компанията от серията Galaxy да вземем за пример са измежду най-хубавите на пазара.

Компанията ребрандира датчиците си под името Isocell през юни 2017 година Оттогава портфолиото ѝ бе разширено и в този момент тя предлага освен съставни елементи от висок клас, само че и такива за по-евтини устройства. Производители като Xiaomi и Meizu към този момент ги употребяват.

Лидерство на този пазар обаче не може да бъде реализирано единствено посредством оферти за мобилни устройства. От Samsung възнамеряват растеж и в областта на колите, където CMOS датчиците намират все по-приложение с прибавянето на нови умни функционалности, както и с навлизането на самостоятелните транспортни средства. Тук корейците ще се сблъскат с производители като Bosch и Continental.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР