Samsung Electronics казва, че очаква печалбите си за първите три

...
Samsung Electronics казва, че очаква печалбите си за първите три
Коментари Харесай

Samsung: Печалбите на технологичния гигант са скочили с над 900%

Samsung Electronics споделя, че чака облагите си за първите три месеца на 2024 година да скочат повече от 10 пъти спрямо година по-рано. Това идва откакто цените на чиповете се възвърнаха от спада след пандемията и търсенето на артикули, свързани с изкуствен интелект (AI), взрив. Базираната в Южна Корея Samsung е най-големият производител в света на чипове с памет, смарт телефони и тв приемници.

Компанията би трябвало да разгласява обстоен финансов доклад на 30 април.

Технологичният колос пресметна, че оперативната му облага е повишена до 6,6 трилиона вона (4,9 милиарда долара; 3,9 милиарда английски лири) през тримесечието януари-март, с 931% повече от същия интервал на 2023 година Това надмина упованията на анализаторите за към 5,7 трилиона вона.

Очаква се облагите му да бъдат увеличени от възобновяване на цените на полупроводниците на международния пазар след тежък спад година по-рано. Глобалните цени на чиповете с памет са се повишили с към една пета през последната година. Подразделението за полупроводници на Samsung нормално носи най-големите доходи за компанията. Търсенето на полупроводници също се чака да остане мощно тази година, подкрепено от взрива на AI технологиите.

Земетресението, което удари Тайван на 3 април, може също да затегне световното предложение на чипове, което може да разреши на Samsung да увеличи още повече цените.

Тайван е дом на няколко огромни производители на чипове, в това число TSMC - който е снабдител на Apple и Nvidia. Въпреки че TSMC съобщи, че земетресението не е имало огромно влияние върху производството му, е видял известно спиране на интервенциите си.

Очаква се Samsung също да получи подтик от продажбите на новите си водещи смарт телефони Galaxy S24, които бяха пуснати през януари.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР