През следващото денонощие синоптичната обстановка над страната ще се усложни.

...
През следващото денонощие синоптичната обстановка над страната ще се усложни.
Коментари Харесай

Жълт код за валежи утре по Черноморието

През идващото денонощие синоптичната конюнктура над страната ще се усложни.

По Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, тук-там обилни. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър, който по здрач ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

За региона на Варна има публикуван жълт код за обилни превалявания, като се чакат количества 15-25мм.

На 3 май слънцето във Варна изгрява в 5:59 часа и залязва в 20:13 часа. Продължителността на деня е 14 часа и 14 минути. Фазата на луната е два дни след последна четвърт.

Във вътрешността на страната ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания от дъжд. В планинските региони преваляванията ще са обилни и ще са съпроводени с гръмотевици. На места в Югозападна България, Родопската област и западните региони на Горнотракийската равнина ще има условия и за градушки. Вятърът ще бъде сдържан, краткотрайно мощен с променлива посока. След обяд ще се ориентира от запад и с него дневните температури ще се намалят. Минималните температури ще са сред 10° и 15°, а оптималните ще са сред 13° и 18°. В София минималната температура ще е към 11°, оптималната - към 13°.

В планините времето ще бъде динамично. Ще е облачно, прохладно и с превалявания от дъжд, над към 2000 метра - от сняг. В масивите от Западна България, Родопите, Средна гора и региона на Централен Балкан преваляванията ще са обилни, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. По върховете ще има условия за виелици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 4°.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР