Самоубийствен бомбен атентат бе извършен днес пред Министерството на вътрешните

...
Самоубийствен бомбен атентат бе извършен днес пред Министерството на вътрешните
Коментари Харесай

Самоубийствен бомбен атентат е извършен пред турското МВР в Анкара

Самоубийствен бомбен атентат бе осъществен през днешния ден пред Министерството на вътрешните работи в центъра на турската столица, двама служители на реда са ранени при детонацията, съобщава кореспондентът на Българска телеграфна агенция Нора Чолакова.

Към 9:30 ч. в центъра на турската столица се чу мощен гърмеж, последван от пукотевица. Министърът на вътрешните работи Али Йерликая заяви в акаунта си в обществената мрежа Екс, че двама терористи са пристигнали с миниван пред вътрешното министерство към 9:30 ч. Eдиният от терористите се е самовзривил, другият е бил обезвреден от полицията. Двама служители на реда са били ранени при детонацията. Състоянието им не е тежко, уточни Йерликая.

В региона са взети засилени ограничения за сигурност. Изпратени са доста екипи на полицията, пожарни екипи, коли за спешна помощ. Движението по няколко булеварда в региона, в това число по част от бул. „ Ататюрк “, е отцепено.

Министерството на вътрешните работи се намира напълно покрай Великото национално заседание на Турция, където през днешния ден се възнамерява да бъде открита новата парламентарна година.

Засега не е ясно коя формация стои зад атентата. Анкарската основна прокуратура е подхванала следствие по случая.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР