Самотно живееща 90-годишна жена от сунгурларското село Съединение е била

...
Самотно живееща 90-годишна жена от сунгурларското село Съединение е била
Коментари Харесай

Как се стигна до ареста на двама мъже, пребили 90-годишна жена в дома й

Самотно живееща 90-годишна жена от сунгурларското село Съединение е била нападната, пребита и обрана в дома си. Инцидентът е станал в нощта на 12 против 13 ноември. Двама мъже са арестувани за нападението.

Прокурор Йовита Григорова, която е представител на Окръжната прокуратура в Бургас изясни, че двамата нападатели са на 23 и 32 години. Те проникнали в дома на дамата със мощ.

Очевидно е имало някакво съгласуване на дейностите посред им, защото до момента в който единият е нанасял голям брой удари с ръце и крайници по тялото на дамата, другият е тършувал из къщата, с цел да откри пари. Имало е някаква информация, евентуално напълно относителна, за това, че дамата е продала аграрни земи. Отнетата сума е била към 600 лв.. Тя е открита в мъжете, сподели тя.

На двамата мъже е повдигнато обвиняване за осъществен обир. Възрастната жена е съумяла да разпознае двамата обвинени. Случилото се е станало в късните часове. Според прокурор Григорова явно мъжете са се възползвали от обстоятелството, че дамата е трудноподвижна и самотноживееща. Мъжете са арестувани за 72 часа. Предстои да им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража ". Законът планува от 3 до 10 години затвор за това закононарушение. Здравословното положението на дамата е устойчиво.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР