Самолетът на GullivAir по авиолинията София-Скопие кацна тази сутрин на

...
Самолетът на GullivAir по авиолинията София-Скопие кацна тази сутрин на
Коментари Харесай

Самолетът по авиолинията София-Скопие кацна тази сутрин в столицата на РСМ с първите 70 пътници

Самолетът на GullivAir по авиолинията София-Скопие кацна тази заран на летището в столицата на Република Северна Македония с първите 70 пасажери.

" Щастливи сме, че GullivAir стартира да лети до и от летище Скопие макар продължаващата рецесия с пандемията. Вярваме, че тази самолетна компания има голям капацитет, както за туристически, по този начин и за бизнес пътувания, както за посещаване на столиците на двете страни, по този начин и за продължение на пътувания до други по-далечни дестинации в други непознати страни ", сподели Метин Батак, общоприет управител на TAV Македония.

Полетите сред Скопие и София ще се реализират два пъти седмично - събота и понеделник.

" Портфолиото от постоянни полети на GullivAir в този момент нараства с 3 нови линии - Бургас, Скопие, Тирана, а в средата на лятото чакаме да представим новите си постоянни задгранични полети до Ню Йорк и Делхи. Полетът продължава единствено 30 минути, създавайки комфортна връзка сред двете столици, които нямаха директна самолетна компания през последните 15 години ", сподели Георги Колев, изпълнителен шеф на GullivAir.

Министърът на превоза на Република Северна Македония, който посрещна първите пасажери по авиолинията София-Скопие, Благой Бочварски изрази удовлетворение от това, че за малко време е реализирано съглашение дружно с България за откриването на тази линия. " Нещата се движат в мечтаната посока и към този момент виждаме резултатите от работата на смесените групи с техните сътрудници от България. Оставаме ангажирани с нашите другари през идващия интервал в намирането на решения, които ще заздравят другарските връзки и ще донесат стопански изгоди и за двете страни ", сподели министър Бочварски от летището в Скопие.

Възстановяването на въздушната връзка сред двете столици беше предстоящата и оповестена първа съответна стъпка от съдействието, оповестено след първата среща на министър председателите Димитър Ковачевски и Кирил Петков, която се организира на 18 януари тази година в Скопие. Седмица по-късно, на 25 януари, двете държавни управления в София организираха взаимно съвещание и подписаха два документа за подсилване на инфраструктурната връзка сред двете страни, директната самолетна компания Скопие-София и ЖП кулоар 8.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР