Самолет на най-голямата транснационална южноамериканска авиокомпания LATAM Airlines получи значителна

...
Самолет на най-голямата транснационална южноамериканска авиокомпания LATAM Airlines получи значителна
Коментари Харесай

Буря откъсна носа на самолет в Парагвай

Самолет на най-голямата транснационална южноамериканска самолетна компания LATAM Airlines получи забележителна щета на носовата част при кацане в парагвайската столица Асунсион пътувайки от Сантяго, Чили, при неприятни атмосферни условия - мощна стихия, заяви самолетната компания пред Си Ен Ен.

" Пътниците и екипажът са в сигурност и са добре ", се споделя в изказването, като се прибавя, че самолетната компания съжалява за " всяко стеснение, което тази метеорологична конюнктура може да е предизвикала на нейните пасажери ".

На борда на самолета е имало 48 пасажери. Изображенията показват  " Еърбъс А320 " с изчезнал нос и разрушено предно стъкло.

Екипажът веднъж се е отказал да кацне в Асунсион поради неприятното време и се е отклонил за Фоз де Игуасу, Бразилия. Кацнал е там и след престой от три часа и половина е изхвърчал за Асунсион, само че е попаднал още веднъж в доста мощна гръмотевична стихия и е получил повредите в носовата част.

Главната дирекция на гражданската авиация на Чили заяви в изказване в четвъртък, че парагвайските авиационни управляващи са почнали следствие и че екип от експерти от чилийското авиационно ведомство " ще бъде изпратен на място, с цел да сътрудничи в този развой на следствие ".

Пътник разказва зародилата обстановка:

" Близо до Асунсион стартира ужасната турбуленция и хората се уплашиха. Тогава водачът ни сподели да се подготвим за спешно кацане ", сподели пътувалата в самолета Пабла Томен пред частна радиостанция в четвъртък. Тя съобщи, че се е уплашила за живота си и този на щерка си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР