Самолет на германските военновъздушни сили, който беше изпратен да евакуира

...
Самолет на германските военновъздушни сили, който беше изпратен да евакуира
Коментари Харесай

Самолетът с евакуирани от Ухан, кацна във Франкфурт

Самолет на немските военновъздушни сили, който беше изпратен да изтегля над 100 индивида от огнището на ковид - град Ухан, кацна на летището във Франкфурт, заяви AFP.
Пътниците - 102 германци, и 26 задгранични жители, ще бъдат прегледани в особено оборудван ъгъл на терминала на летището. На борда на самолета има и българин с двойно поданство, както и жител на Съединени американски щати.
След това тези, които са здрави, ще бъдат превозени с рейс до военна казарма покрай Гермерсхайм, където ще бъдат затворени под карантина в продължение на две седмици.
Самолетът трябваше да спре да презареди в Хелзинки, откакто беше върнат от летищните управляващи в Москва под предлог, че летището няма потенциал да одобри самолета.
Германският министър на опазването на здравето Йенс Спан съобщи, че пасажерите, които са се качили на самолета, нямат признаци на заболяване.
Въпреки това всички ще бъдат прегледани при идването си, а тези, които демонстрират признаци на зараза, ще бъдат откарани в болница във Франкфурт.
Останалите ще бъдат трансферирани в център за образование на немските военновъздушни сили в Гермерсхайм, където ще бъдат настанени в обособена постройка с обособени стаи, с с извънредно равнище на стерилизация.
До момента в Германия са доказани 7 случая на болни, всички те се намират в Бавария. Болните са шестима чиновници на автомобилния снабдител Webasto и щерка на един от чиновниците, което прави първия случай на предаване на вируса от човек на човек в страната. Всички тези хора " са в доста положително здравословно положение ", увери министърът.
Като рестриктивна мярка, обаче, децата на чиновници на Webasto няма да посещават детски градини и учебни заведения, а автосервизите, с които работи компанията, са затворени за неопределен срок.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР