Самолет на Джапан Еърлайнс (Japan Airlines) с все още намиращи

...
Самолет на Джапан Еърлайнс (Japan Airlines) с все още намиращи
Коментари Харесай

Самолет на Japan Airlines с 400 души на борда се запали при кацане в Токио

Самолет на " Джапан Еърлайнс " (Japan Airlines) с към момента намиращи се борда му пасажери избухна в пламъци на пистата на интернационалното летище " Ханеда " в Токио след конфликт със аероплан на японската брегова защита, оповестиха Ройтерс и Nippon TV, представени от Българска телеграфна агенция.

Самолет на " Джапан Еърлайнс " (Japan Airlines) с към момента намиращи се борда му пътници избухна в пламъци на пистата на интернационалното летище " Ханеда " в Токио след конфликт със аероплан на японската брегова защита, съобщиха Ройтерс и Nippon TV, представени от Българска телеграфна агенция.

Японската брегова защита сподели, че в конфликта е взел участие един от нейните самолети, който се готвел за политане към летище " Ниигата " на западното крайбрежие на страната, с цел да достави помощи за засегнатите от мощното земетресение в новогодишния ден, лишило живота на минимум 48 души.

Говорител на бреговата защита съобщи, че капитанът на самолета е съумял да се избави. Останалите петима членове на екипажа са починали, заяви организация Киодо, като се базира на локалната полиция. Информацията бе доказана от министъра на превоза. 

Кадри онлайн, предавани по японската телевизия Ен Ейч Кей (NHK), демонстрираха пламъци, излизащи от прозорците на самолета.

Видеозапис на локална телевизия сподели по какъв начин огромен пожар избухва от едната страна на самолета, до момента в който той се движи по пистата. След това огънят се разраства и доближава зоната към крилото. По-късно се вижда по какъв начин пожарни екипи работят по потушаването на пламъците, показва Асошиейтед прес.

На фрагменти, предавани по телевизионния канал на друга локална медия, се вижда по какъв начин пасажерите напущат самолета посредством спешен улей, до момента в който пожарните екипи се борят с пламъците, отбелязва ДПА.

Като по знамение всичките 367 пасажери и 12-членният екипаж са били сполучливо евакуирани.

Снимка: БТА/АР

Говорител на " Джапан Еърлайнс " заяви, че самолетът, приближаващ от интернационалното летище " Шин-Читосе " на остров Хокайдо, е превозвал близо 400 пасажери.

Японският министър председател Фумио Кишида е наредил на съответните служби бързо да създадат оценка на вредите и да дават информация на обществеността.

Всички писти на летище " Ханеда " са били затворени, заяви представител на летището.

" Ханеда " е едно от най-натоварените летища в Япония и едно от двете съществени интернационалните летища в столицата, отбелязва АП. 

Инфо: dir.bg

Тагове: самолет Japan Airlines Токио кацане пожар пламъци Япония
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР