Самодисциплината и мотивацията за постижения са две ключови качества, които

...
Самодисциплината и мотивацията за постижения са две ключови качества, които
Коментари Харесай

Подобряване на самодисциплината и мотивацията за постижения

Самодисциплината и мотивацията за достижения са две основни качества, които могат да трансформират живота на всеки човек. Те са основни за постигането на цели, превъзмогването на провокациите и по-голямата персонална и професионална успешност. В тази публикация ще разгледаме способи и тактики за възстановяване на самодисциплината и мотивацията, които могат да оказват помощ на всеки да реализира по-големи триумфи.

 infomax-logo-50-15-HW

Подобряване на самодисциплината и мотивацията за достижения

Разберете себе си

 Подобряване на самодисциплината и мотивацията за достижения Подобряване на самодисциплината и мотивацията за достижения

Първата стъпка за възстановяване на самодисциплината и мотивацията е да разберете себе си. Отделете време да помислите за своите цели и неща които ви харесват. Какво същински ви вълнува и стимулира? Какви са вашите мощни и слаби страни? Като се запознаете по-добре със себе си, ще можете да определите какви дейности и тактики ще ви оказват помощ да постигнете по-големи достижения.

Създайте съответни цели

 Подобряване на самодисциплината и мотивацията за достижения Подобряване на самодисциплината и мотивацията за достижения

За да поддържате мотивацията си, е значимо да имате съответни и постижими цели. Вместо да си поставите задачата „ Искам да бъда по-здрав “, определете по какъв начин тъкмо ще го постигнете. Например, „ Искам да отслабна 5 кг и да упражнявам всеки ден в идващите 3 месеца. “ Конкретните цели ви дават ясно ориентиране и мотивация за деяние.

Създайте проект за деяние

След като сте си сложили съответни цели, създайте обстоен проект за деяние. Разберете какви стъпки би трябвало да предприемете, с цел да постигнете тези цели, и създайте график или дневен ред, който да ви помогне да ги следвате. Планирането и структурирането на вашите старания ще ви оказват помощ да поддържате фокус и самодисциплина.

Научете се да се справяте с отлагането

 Подобряване на самодисциплината и мотивацията за достижения Подобряване на самодисциплината и мотивацията за достижения

Отлагането е един от най-големите врагове на самодисциплината и мотивацията. За да се справите с него, определете аргументите, заради които отлагате задания, и се научете по какъв начин да ги преодолеете. Използвайте способи като техниката на „ Помодоро “ (използване на таймер за работа в интервали) или основаването на дребни, постижими цели за по-големите планове.

Признайте си дребните достижения

Самодисциплината и мотивацията могат да се поддържат и като си признавате дребните достижения по пътя към огромните цели. Не забравяйте да се награждавате и да се гордеете със личните си триумфи, даже в случай че те са дребни. Този положителен метод ще ви помогне да поддържате високо равнище на мотивация.

Подобряването на самодисциплината и мотивацията изисква старания и неизменност, само че тези умения са от значително значение за реализиране на персонални и професионални цели. Като следваме правилата за развиване на самодисциплината и мотивацията, ние можем да създадем по-фокусирани и сполучливи животи. Не забравяйте, че тези умения се развиват през целия живот и изискват неизменност и процедура. Самодисциплината и мотивацията са ключът към реализиране на вдъхновяващи достижения и рационализиране на самите себе си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР