Само за седмица в рамките на националната кампания за подкрепа

...
Само за седмица в рамките на националната кампания за подкрепа
Коментари Харесай

Близо 15 хил. потърсиха работа в БГ туризма

Само за седмица в границите на националната акция за поддръжка на туристическия бранш  " Работа в БГ туризма ", проведена от Агенцията по заетостта, 14 546 търсещи работа получиха информация или оферта за работа в туристическия отрасъл.

Те бяха поканени от бюрата по труда и демонстрираха интерес към плануваните срещи, с цел да могат да се срещнат по-подробно с оповестените свободни позиции и да аплайват непосредствено за някои от тях. Кампанията завърши с 531 проведени събития навън, на които участваха 887 работодатели от бранша, с цел да изберат своя личен състав посредством директни срещи.

Фирмите от сектора, които участваха в едноседмичната акция на Агенцията по заетостта, предоставиха подробна информация за 5 160 свободни работни места в областта на туризма и съпътстващи развиването на бранша действия като камeриер, готвач, сервитьор, работник-кухня, мияч, чистач, помщник-готвач, основен готвач, хигиенист, администратор-хотел, перач, барман, пиколо, избавител, аниматор, продавач-консултант, теляк, рецепционист, градинар, салонен шеф и други

Целта на Агенцията по заетостта бе с тази акция още при започване на сезона да се обезпечи задоволително работна мощ за туристическия бранш. И след интензивната седмица за поддръжка на БГ туризма, съдействието от всички бюра по труда в страната продължава.

За работодателите, които към момента търсят фрагменти от  организацията напомнят, че те могат да продължат да декларират в бюрата по труда свободните си позиции, които ще се публикуват на уеб страницата им в   " е-Трудова борса "  и на  , където са налични и за живеещите отвън България. 

Експертите от бюрата по труда не престават да спомагат на всички заинтригувани страни с информация и съвещания за настоящите благоприятни условия за финансиране наемането на безработни лица, тяхната подвижност, предварителното или следващо образование за придобиване на специалност или компетентности.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР