Само за няколко дни издателят и бивш депутат от Демократична

...
Само за няколко дни издателят и бивш депутат от Демократична
Коментари Харесай

Кампанията Генератори за Украйна събра 393 хил. лв. в помощ на украинците

Само за няколко дни издателят и някогашен народен представител от " Демократична България " Манол Пейков съумя да събере 393 хиляди лева като част от дарителската акция " Генератори за Украйна ".

Акцията планува закупуване на генератори за ток за въвлечената във война страна, чиято електрическа инфраструктура

Кампанията стартира на 26 ноември и единствено за една седмица в нея са се присъединили над 1600 донори, заяви Пейков в профила си във Фейсбук. Най-малкото подаяние е за 1 евро, а най-голямото за 30 хиляди лв..

" Но в сърцето ми всички са равни по тежест ", написа издателят.

Със средствата към този момент са закупени 114 генератора, като предстоят да бъдат изпратени и още. Те ще отпътуват за Одеса на 12 декември, като по-късно по вътрешна поща ще бъдат разпределни и по други градове.

" Вече сме платили 114 генератора. В понеделник чакам фактура за още четири г о л е м и (55–100 кВт), които ще пратим на лечебни заведения и учебни заведения ", осведоми Пейков.

Кампанията ще продължи до понеделник по обяд.

Тази седмица стана ясно, че кметът на украинския град Нешитин се е обърнал непосредствено към българското Министерство на защитата с, тъй като обитаемото място има незабавна потребност от тях. Някои европейски страни към този момент приготвят сходни доставки.

В сряда Съединени американски щати заяви, че ще подари 53 млн. $ на Украйна за покупката на мрежово съоръжение за транспорт на електрическа енергия. Турската компания Karpowership съобщи, че води договаряния за изпращането на, които са способни да зареждат 1 милион дома.

В началото на ноември Европейската работа за филантропична помощ сподели, че ще подари 500 генератора на Киев. Сред посочените страни, които ще дават бройки, беше упомената и България.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР