Само след 3 месеца нещата ще са толкова тежки, че

...
Само след 3 месеца нещата ще са толкова тежки, че
Коментари Харесай

Борисов пак е спасител, обяви добавки за пенсионери и безработни


Само след 3 месеца нещата ще са толкоз тежки, че никой няма да желае да ръководи. Ще свършат парите и никой няма да желае да седне тукаида изяснява. Нас ни държи единствено отговорността. С тези думи министър председателят Бойко Борисов даде да се разбере и през днешния ден, че не счита да подава оставка. А да „ избавя “ страната в рецесия.

Борисов и по-голямата част от кабинета дадоха конференция, с цел да обяват нови социално-икономически ограничения, свързани с коронакризата.

Протестът е една чудесна форма, с цел да се види, че има народна власт. По върховенството на закона им Висш съдебен съвет, където ние не се изричаме по тематика правосъдна система. Мерките, които в този момент предлагаме, идват след диалози с работодатели и синдикати, бе късият коментар на премиера във връзка продължаващите към този момент близо 20 дни митинги.

От думите му стана ясно, чеправителството ще отпусне 1 милиарда 163 млн. за обществени ограничения, свързани с COVID-19. Още 731 милиона ще отидат за стопански ограничения, свързани с пандемията. Използваме мазнинките от фискалния запас и към този миг няма да теглим заем, сподели Борисов.

Сред плануваните ограничения са увеличение разноските за личен състав с 30% на регионалните администрации, които са натоварени със справяне с последствията от ковид, както и увеличение на ставката за нощен труд - МТСП, Министерство на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи, НЗОК, Национален осигурителен институт, РЗИ, и други

Увеличават се ставките за училищнтото и детското опазване на здравето до постигане на избраните стандарти в КТД, както и за домовете за възрастни, центрове за деца, и други - 24.6 млн.лева.

Ще има еднократна добавка към пенсиите - по 50 лева на всеки пенсионер за три поредни месеца - за задачата са отделени 318 млн. лв., сподели Борисов.

Ще има и нарастване на субсидирането на лечебните заведения със 17.3 млн. лв..

Кабинетът възнамерява увеличение на цената на здравно-осигурителните заплащания за здравна и дентална помощ.

Допълнителни средства по бюджета на МТСП - 122 милиона лв. ще отидат за спомагателни средства за персоналните асистенти.

Увеличава се минималният размер на дневното обезщетение за безработица от 1 октомври от 9 на 12 лв..

Ще се усили също срокът на погашение на компенсациите за безработица с спомагателни три месеца.

Трябва да се обезпечи чисто заплащане в размер на 1000 лева за медиците на първа линия - 67 милиона лв. до края на 2020г.

Борисов разгласи още, че 1.8 милиарда лв. Министерството на стопанската система щеотдели като помощ на бизнеса. 9.5 милиона лв. се дават на МИ за поощряване на задграничните вложители у нас.

Ще позволяваме туристи с ПСР проби, направени до 72 часа преди влизане в България за туристи от Молдова, Израел, Сърбия, Кувейт и Северна Макдеодния, съобщи от своя водачът на НФСБ Валери Симеонов.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР