Само преди година богатството на 33-годишната Елизабет Холмс се оценяваше

...
Само преди година богатството на 33-годишната Елизабет Холмс се оценяваше
Коментари Харесай

Тя е само на 33 години, но вече е най-богатата жена, натрупала си състоянието сама

Само преди година благосъстоянието на 33-годишната Елизабет Холмс се оценяваше на 4.5 милиарда $, с което тя заемаше челно място измежду най-младите дами милиардери в света, натрупали сами своето положение.

През миналата седмица компанията разгласи централата си в Пало Алто чартърен, а благосъстоянието на Холмс през днешния ден клони към нулата.

И по този начин внезапно на напред във времето изниква въпросът коя е най-богатата жена, която е натрупала парите си сама през днешния ден? Отговорът на този въпрос ни дава сп. Time, което се базира на данни от Bloomberg.

Само допреди 2 години малко хора по света бяха чували за Зоу Кунфей. Именно през 2015 година нейната компания Lens Technology се листва на борсата, което я прави и милиардер. Оттогава положението на 47-годишната жена продължава да пораства и през днешния ден то се прави оценка на 8.87 милиарда $.

От началото на 2017 година благосъстоянието на основателката и основен изпълнителен шеф на Lens Technology се е повишило с 1.72 милиарда $.

Компанията създава екрани за мобилни телефони и таблети, като нейни клиенти са колоси, като Apple и Samsung.

Зоу израства в оскъдно семейство, като й се постанова още на 16-годишна възраст да напусне учебно заведение, с цел да стартира да работи във фабрика. Заплатата й тогава се равнява на 1 $ дневно.

През 1993 година, единствено на 22-годишна възраст, тя напуща работа и със спестените от нея и роднините й към 3000 $ основава своята компания. Наемат тристайна къща, където стартират да създават същия артикул.

Впоследствие Lens Technology се концентрира върху създаването, производството и продажбата на стъкла за тъчскрийн екрани, панели и други тъчсензорни технологии.



Успехът идва през 2003 година, когато Motorola стартира да търси компания, която да създава нов модел стъкло за телефони им, което да ги защищава от надрасквания. В идващите години клиенти на компанията стават и различен софтуерни колоси, като HTC, Nokia, Samsung, а от 2007 година и Apple.

За 2016 година Lens Technology регистрира продажби на стойност 2.3 милиарда $

" Израснах в село, в което огромна част от девойките нямаха опция да вървят на учебно заведение. Обикновено те се женеха и целия си живот прекарваха в същото село. Аз обаче избрах бизнеса и не скърбя за това ", споделя тя в изявление за Times от 2015 година

В тези години, поради мощния стопански растеж на Китай, в страната имаше доста огромни опция за бизнесмените, в това число и за дамите, споделя тя пред AFP. Това ми оказа помощ да основа и развия бизнеса си.

С клиенти като Apple, Samsung, Motorola, HTC и Nokia, през днешния ден за Lens Technology работят над 90 000 чиновници в 32-те й заводи. Самата компания пък се прави оценка на близо 11 милиарда $, като единствено от началото на 2017 година се регистрира нарастване от 21%.

Днес 47-годишната жена е женена с две деца, като едно от тях е от предходния й брак. Скоро откакто основава своята компания, тя се дами за някогашния си началник, от който има щерка, която сега учи в чужбина.

По-късно тя се развежда с него и се дами за дълготраен сътрудник, който през днешния ден заема постта заместник-директор в Lens Technology.

Въпреки че заобикаля обществените изяви, за нея се знае, че работи по 18 часа дневно. Офисът й се намира в една от фабриките на компанията, а зад бюрото й има специфична врата, която води към дребен апартамент, където може да преспи. По този метод Зоу Кунфей може да следи индустриалния развой когато и да е на денонощието.

За нея липсва информация по какъв начин харчи пари си, само че пък избира да се облича в облекла на Christian Dior.

„ За мен доста значими са две неща: да не изпадаш в еуфория, когато триумфът те преследва и да не се предаваш, когато дойдат тежки времена”, изяснява тя.

Зоу Кунфей споделя също по този начин, че отдава триумфа си на работата, която тя прави, както и на постоянството. На два пъти ми се наложи даже да продам къщата си, с цел да платя заплатите на чиновниците ми. Бизнесът е като да изкачиш планина. За това не е толкоз значима силата ви, колкото упоритостта и издръжливостта ви.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР