Само няколко дни, след като , Русия ще възобнови участието

...
Само няколко дни, след като , Русия ще възобнови участието
Коментари Харесай

Русия размисли: връща се в сделката за износ на зърно

Само няколко дни, откакто, Русия ще възобнови присъединяване си в съглашението.

Изглежда дипломатическите старания са избавили договорката, която разрешава на украинското зърно и други артикули да доближават до международните пазари през черноморските пристанища на Украйна. В сряда Русия съобщи, че ще се придържа към съглашението, откакто Украйна даде обещание да не употребява избрания кулоар в Черно море за нахлуване на съветските сили.

В изказване на съветското министерство на защитата се споделя, че Киев публично се ангажира да употребява основания безвреден транспортен кулоар сред Южна Украйна и Турция в сходство с наредбите " на съглашението.

" Руската федерация счита, че получените гаранции все още наподобяват задоволителни, и възобновява осъществяването на съглашението ", се споделя в изказването на съветското министерство.

В събота Москва прекрати присъединяване си в договорката за зърно, базирайки се на т. Украйна не пое отговорност за нападението.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу е уведомил турския боен министър, че договорката за филантропичен кулоар за зърно " ще продължи по същия метод, както преди ".

Ердоган посочи, че това ще даде приоритет на доставките за африканските страни, в това число Сомалия, Джибути и Судан, в сходство с изказванията на Кремъл, че множеството от изнесеното зърно е попаднало в по-богати страни.

Ръководителят на филантропичната работа на Организация на обединените нации Мартин Грифитс съобщи в понеделник, че 23% от общия товар, изнесен от Украйна по силата на съглашението за зърното, е отишъл в страни с по-ниски или междинни приходи, които са получили и 49% от всички доставки на пшеница.

Външният министър на Германия разяснява развоя на договорката и сподели, че това демонстрира какво може да реализира интернационалната общественост, в случай че откаже да бъде изнудвана от Русия. Споразумението за зърно завършва на 19 ноември и участниците в него към момента би трябвало да се договорят за удължаването му.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР