Само няколко часа по-рано той бе казал, че по първоначални

...
Само няколко часа по-рано той бе казал, че по първоначални
Коментари Харесай

”Вагнер” остана без обещаните боеприпаси, Пригожин ще говори след Деня на победата

Само няколко часа по-рано той бе споделил, че по първични данни желаните доставки са почнали.

В петък притежателят на " Вагнер " предизвести, че неговата милиция ще се изтегли от Бахмут, защото е дала хиляди жертви поради дефицит на муниции, за който упрекна Министерството на защитата. В неделя Пригожин разгласи, че силите му ще продължат борбата за източния украински град, откакто настояването им е било изпълнено.

Доставките на муниции обаче не са почнали през вчерашния ден, както е било дадено, сподели притежателят на " Вагнер " във видеообръщение. Той добави, че не желае да скапва огромния боен церемониал в Москва тази заран по случай Деня на успеха и ще даде детайлности след края му, оповестява БНР.

Бахмут, който съветските сили от месеци се пробват да завладяват, става сцена на най-кръвопролитните сражения от началото на войната. В неделя украинската войска се закани да не разреши източният град да падне до през днешния ден, с цел да се трансформира в самобитен подарък за съветския президент Владимир Путин по случай празника, отбелязва Ройтерс.

Вчера притежателят на " Вагнер " сподели, че неговите бойци са напреднали с до 130 метра в Бахмут, макар яростните сражения. Украинската войска управлява единствено към 2,36 квадратни километра от града, добави той. Тези негови изказвания не са доказани по самостоятелен път
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР