Само мнозинство без компромисни участници в него може да се

...
Само мнозинство без компромисни участници в него може да се
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Нужно е мнозинство без компромисни участници, за да се справим със задкулисието

Само болшинство без компромисни участници в него може да се оправи със задкулисието у нас, съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " Настимир Ананиев от " Продължаваме промяната ". Към момента въпросът за възможна предизборна коалиция с " Демократична България " остава отворен като, съгласно Ананиев, е най-добре е да се откри формулата, при която обединенията ще излъчат най-вече народни представители.

" За страдание, чадърът, който има задкулисието от прокуратурата, затруднява разнообразни дейности в разнообразни направления, които би трябвало да се случат. А те ще се случат, когато - първо, има болшинство, в което няма взаимни отстъпки, тъй като Има Такъв Народ беше един компромис и го потвърдиха, че са компромис и в действителност, болшинство, което работи за България и българския интерес, тъй като това, което виждаме е, че от години не се работи за българския интерес в доста сфери. ", посочи той.

От думите му стана ясно още, че възможна коалиция с Българска социалистическа партия е допустима, само че след изборите.

В отговор на въпрос дали от " Продължаваме промяната " биха създали компромис за диалози с ГЕРБ в името на това да не се стигне до сформиране на проруско държавно управление у нас, Ананиев разяснява, че не вижда по какъв начин може да се води разговор с някогашните ръководещи до момента в който ГЕРБ не се дистанцира от Бойко Борисов и неговите министри.

" Трябва малко да можеш да погледнеш от по-високо, а не тесните си стопански ползи. Ахилесовата пета на Борисов е Барселона, само че и там се покрива от прокуратурата - едни доста папки дойдоха и още чакаме да се преведат от прокуратурата. А испанският език не е чак толкоз сложен. С този чадър няма по какъв начин да се случи правосъдна промяна. Не забравяйте, че хората желаят правдивост. ", сподели той.

От октомври до април има обезпечени 7 танкера с газ за България като процедурата би трябвало да бъде приключена с автограф от служебния кабинет на 19 август, посочи Ананиев. Все още обаче няма обезпечени трасе, по което да получим контрактуваните доставки.

" Разбира се, по какъв начин да стигне газа до нас е доста значимо, само че въпросът е че го има. Ние го намерихме газа. По целия свят казусът е да намериш газ. След това е да намериш инфраструктура, по която да стигнеш. Затова беше значима тази диверсификация с гръцката връзка, която беше забавена с години. ", сподели Ананиев.

Относно провалените контракти за поддръжката на пътищата Настимир Ананиев разяснява, че ръководещите са били саботирани от ГЕРБ и Движение за права и свободи, които с дейностите на процедура саботират и идния длъжностен кабинет. Той добави, че последните седмици е имало воля от страна на ръководещите да се разплатят с изрядните пътностроителни компании, само че това не е било признато от останалите членове на Народното събрание.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР