Само Лозан Панов е изразил особено мнение като приема, че

...
Само Лозан Панов е изразил особено мнение като приема, че
Коментари Харесай

ВАС отхвърли жалбата на ДБ срещу ЦИК


Само Лозан Панов е изразил изключително мнение като приема, че жалбата е основателна

Върховен административен съд отхвърли жалбата на Коалиция „ Демократична България – Обединение “ против решение на ЦИК в частта за изходния код на машините за гласоподаване.

Тричленен състав на Върховния административен отхвърли жалбата на Коалиция „ Демократична България – Обединение “ срещу решение № 1282-НС от 16.08.2022 година на Централната изборна комисия (ЦИК) за организацията на машинното гласоподаване, в частта за удостоверяването на изходния код на машините за гласоподаване.

Административно дело № 7447 от 2022 година беше прегледано от дежурен състав. Двама от членовете - съдиите Кремена Хараланова и Павлина Найденова, одобряват, че решението на ЦИК е законосъобразно и не е в несъгласие с задачата на Изборния кодекс. Докладчикът арбитър Лозан Панов е изразил изключително мнение като приема, че жалбата на Коалиция „ Демократична България – Обединение “, е основателна.

Изходният код на машините за гласоподаване е бил към този момент заверен преди предишните избори с решение на Държавната организация за електронно ръководство, Българския институт по метрология и Българския институт по стандартизация с решение от 09.07.2021 година При неналичието на законодателна забран
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР