Само година след като беше назначен, министър-председателят на Ливан Саад

...
Само година след като беше назначен, министър-председателят на Ливан Саад
Коментари Харесай

Премиерът на Ливан неочаквано подаде оставка

Само година откакто беше назначен, министър-председателят на Ливан Саад Харири ненадейно разгласи през днешния ден че подава оставка, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.  

" Обявявам оставката си от премиерския пост ", съобщи Харири, който се намира в Саудитска Арабия, в изказване, излъчено от саудитската сателитна телевизия " Ал Арабия ".

Той упрекна шиитското придвижване " Хизбула " и неговия съдружник Иран, че се пробват да се постановат в Ливан. Иран упражнява въздействие върху ориста на страните в региона. " Хизбула " е маша на Иран освен в Ливан, само че и в другите арабски страни, съобщи Харири.

По думите му ситуацията в Ливан припомня онази от времето, когато беше погубен татко му Рафик Харири, и че се бои, че той също може да бъде погубен, показва Ройтерс.

Рафик Харири - ливански министър председател от 1992 до 1998 година и от 2000 до 2004 година - почина при атентат на 14 февруари 2005 година Бейрут, напомня ТАСС. Четирима членове на " Хизбула " са упрекнати за убийството, раздрусало Ливан. Представители на авторитетното въоръжено придвижване " Хизбула " има и в настоящето държавно управление.

30-членният кабинет на Саад Харири значително съумя да защищити страната от последствията от гражданската война в прилежаща Сирия, отбелязва Асошиейтед прес. Очаква се оставката да ускори напрежението в Ливан, добавя организацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР