Само фигурите ще бъдат премахнати от Паметника на Съветската армия

...
Само фигурите ще бъдат премахнати от Паметника на Съветската армия
Коментари Харесай

Премахват само фигурите от Паметника на Съветската армия

Само фигурите ще бъдат отстранени от Паметника на Съветската войска в София. Това сподели кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков във връзка акцията за премахване на монумента от центъра на София. удостовери, че в Столичния общински съвет е имало огромна поддръжка за това и сега текат процедури към следващи дейности.

„ Скулптурните групи, барелефите и фигурите на паметника имат своята художествена, безспорно естетическа и историческа стойност. Те би трябвало да са разполагаем на тези, които желаят да ги видят, само че не считам, че би трябвало да се извършва функционалността, която е предоставена при построяването на този паметник. Ясно е записано в решението на Българска комунистическа партия, че паметникът демонстрира идеологическо и политическо влияние върху хората и по-късно по този начин е издигнат, за разлика от други сходни на монументи на руските воини в Европа “, сподели още Трайков.

Той напомни, че паметникът е повдигнат, с цел да господства и да всява съответна символика след промяната на режима и края на Втората международна война, „ с цел да ознаменува смачкването на горянското придвижване и по метод, който да е величествен и да влияе ", аргументира се Трайков.

И защото през последните 10 години не е направено нищо по този въпрос, върху един областен кмет са предоставени големи упования, сподели още Трайков като напомни какъв брой мудно и неефективно работи Столична община по отношение на редица нередности, в това число отстраняването на надуваемия палат в Борисовата градина, който беше изцяло противозаконен.

Според Трайков особеното в този момент е, че младежите, за които това е било място за каране на скейтборд, виждат с очите си какво става в Украйна.

" Винаги ще има спор за това дали паметникът да го има, или не ", сподели кметът на регион „ Средец “.

След съветската военна инвазия в Украйна - две момчета и едно момиче, бяха арестувани от полицията, тъй като са създали опит на напишат „ Save Ukraine!” на Паметника на руската войска. Паметникът не за първи път е платформа за политически позиции и постоянно е боядисван с разнообразни символики, в това число фигурите бяха боядисани като комикс герои.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР